"Sonuçları vahim olur"

"Sonuçları vahim olur"

Başbakan Erdoğan, Fransa Parlamentosu'ndaki 1915 olaylarıyla ilgili girişim için Sarkozy'ye tarihi uyarı niteliğinde bir mektup gönderdi.

Başbakan Erdoğan, Fransa Meclisi'nde 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının reddedilmesini suç sayan yasa teklifi girişimi üzerine Fransa Cumhurbaşkanı Nicholas tarihi uyarı niteliğinde bir mektup gönderdi.

İkili İlişkilerde “Sağduyunun Siyasi Hesaplara Üstün Gelmesi” Gerektiğine Vurgu Yaptı

Başbakan Erdoğan, mektubunda, “Türkiye-Fransa ilişkileri üçüncü tarafların taleplerine tutsak edilmemelidir. Bu konu hassastır, ciddidir. Sağduyunun siyasi hesaplara üstün gelmesi önemlidir” diye yazdı.

“Sonuçları Vahim Olur”

Fransa'da 1915 olaylarıyla ilgili yasa teklifiyle ilgili sürecin Türkiye tarafından dikkatle izlendiğini de hatırlatan Başbakan Erdoğan, “Sonuçları vahim olur" dedi.

Başbakan, şunları söyledi:

“Bu yasa teklifi, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni, Türk ulusunu ve Fransa'da yaşayan Türk toplumunu doğrudan hedef almakta ve hasmane bulunmaktadır. Bu tür adımların ileri noktalara varmasının, Türkiye ile Fransa arasındaki siyasi, ekonomik, kültürel tüm alanlardaki çok yönlü ilişkileri bakımından sonuçları vahim olacağı gibi sorumluluğu da girişim sahiplerine ait olacaktır.”

“Düşünce ve İfade Özgürlüğü İhlal Ediliyor”

Başbakan mektubunda; dönemsel ve sürekli olarak Türkiye'nin karşısına çıkarılan ve her defasında ilişkileri yaralayan inkarcılık konulu yasa tekliflerinin, düşünce ve ifade özgürlüğünü de ihlal ettiğini vurguladı.

Başbakan, “Böyle bir yasanın kabulü, Ermeni meselesine farklı perspektiften bakan kişilerin ifade özgürlüğünün ciddi şekilde kısıtlanmasına yol açacaktır. Ayrıca bu nitelikte girişimlerin, Türkiye ve Ermenistan arasında tarihe ilişkin ihtilafın diyalog yoluyla görüşülmesine de yapıcı bir katkıda bulunmadığı gibi aksine gerçekliğin ortaya çıkmasına engel oluşturduğunu düşünüyorum'' diye yazdı.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.