Sonumuz ne olacak?

Sonumuz ne olacak?

Ahirette sonumuzun nasıl olacağını bu dünyada bilmek mümkün değildir, ama ümit tarafını ağır bastırmak yanlış değildir.

Prof. Dr. Hayreddin Karaman Hoca, Yeni Şafak'taki bugünkü yazısında bir okuyucudan gelen önemli bir soruyu cevaplandırıyor. "Sonumuz ne olacak?" sorusunun cevabını bir insan hayatta iken bilebilir mi?"

Cevabı birlikte okuyalım:

 "Mümin ümit ile korku arasında yaşayacaktır; "Allah bana ceza vermez" demek de, "Ne yapsam kurtuluş yok" demek de yanlıştır. Ümit ile korku arasında yaşamak kulu aşırılıklardan engeller, dengeli ve verimli bir ömür sürmesini sağlar.

Ahirette sonumuzun nasıl olacağını bu dünyada bilmek mümkün değildir, ama halimize bakarak -aksini de mümkün görmek şartıyla- ümit içinde olmak, ümit tarafını ağır bastırmak yanlış değildir. Bir kutsi hadiste "Kulum kendisine nasıl muamele edeceğimi zannederse ben de onu yaparım" buyruluyor. Tabii bu zannın açık seçik davranış tutarlılığına (iyi bir kul olma çabasına) ve ilahi rahmete dayanması gerekir.

Allah'ın has kulları cennet ümidi veya cehennem korkusu ile kulluk etmezler, onlara göre Allah, zatı ve sıfatlarından dolayı kendisine kulluğu hak etmektedir ve sonuçta O'ndan gelen ne olursa hoştur.

Birçok ayet ve hadis yanında şu bir tanesi bile ümidin ağır basması için yeterlidir:

"Eğer size yasaklanan büyük günahlardan kaçınırsanız sizin küçük günahlarınızı örteriz ve sizi değerli bir yere koyarız" (Nisa:4/31).

Bu ayete göre büyük günahlardan uzak durmak ve tevbe etmek cennetin yolunu açmaktadır."

....

(Yazının tamamını okumak içn tıklayınız;

http://yenisafak.com.tr/Yazarlar/?t=18.07.2010&y=HayrettinKaraman)

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :