Sorgudan çıkarken oynadı

Sorgudan çıkarken oynadı

''Anafor'' operasyonu davasında yargılanan İbrahim Tatlıses, İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı'na ifade verdi. İfadeden sonra gazetecileri karşısında gören Tatlıses ellerini kaldırıp oynadı.

İzmir'de, ''Ahmet Tekin Baykal'ın elebaşılığını yaptığı organize suç örgütü''ne yönelik ''Anafor'' operasyonu davasında yargılanan türkücü İbrahim Tatlıses, İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı'na ifade verdi. İfadeden sonra gazetecileri karşısında gören Tatlıses ellerini kaldırarak oynamaya başladı.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine gelen Tatlıses, avukatıyla İstanbul 12. Ağır Ceze Mahkemesine çıkarak, burada Mahkeme Başkanı Vedat Yılmazabdurrahmanoğlu'na yaklaşık yarım saat süreyle ifade verdi. İfadesinin ardından, adliyeden türkü söyleyip, oynayarak çıkan ve basın mensuplarına bu şekilde poz veren Tatlıses, basın mensuplarının, ''Neden geldiniz?'' sorusunu şöyle yanıtladı:

HERHALDE SAVCI TATLISES DOSYAYA GİRERSE İLGİNÇ OLUR DEMİŞ
''Daha önce tanık olarak gittim. Savcı, herhalde 'İbrahim Tatlıses dosyaya girerse daha ilginç olur' dedi. İzmir'de, yani otelimizde olan bir olay... Aslında bir olay yok ama öyle gibi görünüyor. Çete yakalanınca, Kuşadası otel, motel geçiyor. İşte otelde kaldılar, ettiler. Halbuki kimse ne kaldı, ne etti... Onun için ben, mağdur olarak gittim ifade verdim.''

Gizli tanık Dilovası Anafor'dan çıktı

İzmir'deki mahkemenin istemi üzerine burada talimatla ifadesinin alındığını belirten Tatlıses, ''Alıştık artık'' diye konuştu.

Tatlıses, daha sonra türküler söyleyip, etrafa el sallayarak, kendi kullandığı araçla adliyeden ayrıldı.

İDDİANAMEDEN
İzmir'de özel yetkili Cumhuriyet Savcılığınca yazılan ve İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, İbrahim Tatlıses'in Kuşadası'nda bulunan otelinde, 2007 yılı Kurban Bayramı'nın 3. günü, ''Sami Hoştan ve bazı iş adamları ve sanatçıların katılımıyla kumar günü düzenlendiği, kumar günüyle ilgili kendisine bilgi verilmemesine sinirlenen Baykal'ın, örgüt mensuplarıyla silahlı olarak oteli bastığı, Sami Hoştan ve Tatlıses'in ise otelden kaçtığı'' iddia ediliyor.

Tatlıses'in 2008 yılının Ekim ayında İstanbul Emniyet Müdürlüğünde alınan ifadesine de yer verilen iddianamede, ''Tatlıses'in Ahmet Tekin Baykal'ı şahsen tanımadığını'' ve ''Sami Hoştan'ı ise 15 yıl önceden sanatçı arkadaşlarıyla gittiği bir sünnet düğününden tanıdığını'' söylediği kaydediliyor.

İddianamede, Tatlıses'in bu ifadesinde, ''2 Ocak 2007 tarihinde Kuşadası ilçesindeki otelinde bayram vesilesi ile program olduğunu, Sami Hoştan'ın otelde bulunduğunu, otelinde müşterilere açık oyun salonu bulunduğunu, bu salonun kumarhane olarak faaliyet göstermediğini, işlerinin yoğun olması nedeniyle ne kendisi ne de Sami Hoştan'ın herhangi bir oyun oynamadıklarını, Ahmet Tekin Baykal ve adamlarının kumar oynatıldığı gerekçesiyle oteline baskın yapmalarının söz konusu olmadığını, otelinde kumar oynatılmadığını ve Baykal'a para vermediğini'' söylediği ifade ediliyor.

İddianamede, sanıklardan İbrahim Tatlıses'in ''suç işlemek için kurulan silahlı örgüte bilerek yardım'' ve ''kumar oynatmak'' suçlarından cezalandırılması talep ediliyor.

Etiketler :