Sorumlulular görevden alınsın

Sorumlulular görevden alınsın

Hantepe'de oğlunu kaybeden şehit annesi: İhmal olduğu kesin, sorumlulular görevden alınsın.İhmal olduğu kesin, sorumlulular görevden alınsın.

Hakkâri'nin Çukurca ilçesine bağlı Hantepe mevkiinde geçtiğimiz ay teröristler tarafından şehit edilen Piyade Onbaşı Hakan Yutkun'un annesi Gülfiye Yutkun, ihmali olanların görevden alınmasını istedi.

7 askerin şehit düştüğü saldırının Heronlar tarafından çekilen görüntüleri izlerken bir kere daha yıkıldıklarını söyleyen acılı anne, "O çocukların nasıl çil yavrusu gibi sağa sola koşturdukları, teröristlerin nasıl onların arasında gezerek yaşayan var mı diye kontrol etmeleri ve orada dinlenerek ayrılmaları gerçekten bizi kahretti." dedi.

Televizyonlarda ihmal haberlerini izledikçe yıkıldıklarını dile getiren anne Yutkun, şöyle konuştu: "Bu kadar acı bir şekilde can verdiklerini düşünmüyorduk. Seyrettikten sonra gerçekten yıkıldık. Bugün içim yanıyor yani. Bunda ihmal olduğu apaçık ortada. Görüntülerin gerçek olduğunu tahmin ediyorum, çünkü Heronların verdiği görüntüler. O çocukların nasıl çil yavrusu gibi sağa sola koşturduklarını, teröristlerin nasıl onların arasında gezerek yaşayan var mı diye kontrol ederek ve orada dinlenerek ayrılmaları gerçekten bizi kahretti."

Yardım gitmedi iddialarının da doğru olduğunu belirten acılı anne, Hakan Yutkun'un yaralı olarak saatlerce bekledikten sonra kan kaybından öldüğünü kaydetti. Yardım gitmesi halinde oğlunun yaşıyor olacağını dile getiren anne Yutkun, tepkisini şöyle dile getirdi: "Neden yardım gitmedi? Buraya saldırı olacağı önceden haber alınmış zaten. Neden tedbir alınmamış? Bunlar bir son olsun artık. Eğer bunlar gerçekten ihmal edildiyse, görevliler direkt görevden alınsın. Başka anneler ağlamasın, başka canlar yanmasın. Bunların görev yerlerini değiştirerek olmaz. Bunlar gerçekten derhal görevden alınsın. Bunun başka çözümü olmaz. Oradan oraya değiştirerek çözüm olmaz. Tartıştıkları sürece anneler ağlayacak. Bu çözüm değil. Bıraksınlar koltuk kavgalarını. Biri çıksın masaya yumruğunu vursun artık. Yazık değil mi gencecik çocukların, benim yavrumun günahı neydi? Çiçek gibiydi, gencecikti."

"ASKERE GİTMEDEN ÖNCE ŞEHİTLİĞİ ZİYARET ETMİŞ"

Bu arada, şehit Hakan Yutkun'un 5 ay önce birliğine teslim olmadan önce şehitliği ziyaret edip dua ettiği öğrenildi. Çocuklarının bu görüntüsünü saklayan aile, izledikçe gözyaşı döküyor.

Görüntülerde, Dumlupınar Üniversitesi Tavşanlı Meslek Yüksekokulu Makine Bölümü mezunu Hakan Yutkun, 5 ay önce Isparta'daki birliğine teslim olmadan önce ailesiyle birlikte önce Afyonkarahisar'da yaşayan teyzesinin oğlu Gökhan Sevim'i ziyaret ediyor. Ardından ise Isparta'ya hareket etmeden önce şehitliği gezip burada dua ediyor.

Yutkun'dan geriye Isparta'daki birliğine teslim olmadan önce şehitlikte çekilen görüntüsü ve şehit düştükten sonra "Canımdan çok seviyorum" dediği Dilek Bilgen isimli sözlüsü ile çekilen ve klip haline dönüştürülen görüntüleri kaldı.

CİHAN

Etiketler :