Sosyal ağlar İngiltere'yi zarara soktu

Sosyal ağlar İngiltere'yi zarara soktu

Araştırmacılar sosyal ağların olumlu yanlarından bahsederken İngiliz bir kariyer sitesi şeytanın avukatlığını yapmayı tercih etti.

Günümüzde internet'in adı giderek sosyal ağlarla birlikte anılmaya başlandı. İnsanların arkadaş bulmak için kullandığı bu platformlar gelişerek, kendilerini ifade ettiği bir çığlık haline geldi.( Sosyal Ağlar Herkesi Geçti )

İnternet kullanıcıları bu siteler sayesinde hayatlarına yön veriyor ve hatta iş bile bulabiliyor.

MyJobGroup.co.uk adlı sitenin yaptığı araştırmaya göre, mesai saatleri içerisinde sosyal ağlarda dolaşmanın kurumlara verdiği zarar tahmin edilenden daha fazla.

 

 

İngiliz ÇalışanlarSosyal Ağları Seviyor

Teknoloji sitesi ShiftDelete.Net'in haberine göre, Facebook ve Twitter gibi sosyal ağlardan harcanan boş vakitlerin İngiltire'yi 22.16 milyar dolarlık zarar soktu.(Facebook Hayat Kurtardı)

Sitenin raporuna göre İngiltere'deki çalışanların yüzde 55 mesai saati içerisinde vakitlerini sosyal ağlara resim yolluyor, video izliyor ya da tweet yolluyor. Ülkedeki çalışan profilinin yüzde 66'sı Facebook, Twitter, Flickr ve YouTube gibi sitelerin yasaklamasına şiddetle karşı çıkıyor.

Yapılan anketlere göre bu yüzde 55'lik kesimin sadece yüzde 10'i sosyal ağların iş kalitelerini düşürdüğünü kabul ediyor. Başka bir yüzde 10'luk kesim ise, sosyal ağların üretkenliklerini artırdığını iddia ediyor.

 

:: Sizce sosyal ağların iş yaşamına olumlu ya da olumsuz bir etkisi var mı?

 

SDN - http://shiftdelete.net

Etiketler :