Soykırım tartışması fena alevlendi

Soykırım tartışması fena alevlendi

Ümit Özdağ ve 'Irkçılığa Dur De' platformunun sözcüsü Volkan Akyıldırım Ermeni soykırımım iddialarını tartıştı

Her Nisan ayında yaşanan geleneksel Ermeni soykırımı iddiaları tartışmaları CNN Türk ekranlarında hayli ilginç bir tartışmayla devam etti. Stratejist Ümit Özdağ ve 'Irkçılığa Dur De' platformunun sözcüsü Volkan Akyıldırım'ın katıldığı tartışma tarafların sert suçlamalarıyla hayli gergin geçti.

Cüneyt Özdemir
'in hazırlayıp sunduğu 5N 1K Cumartesi günü Taksim'de aydın, yazar ve sanatçılardan oluşan bir grubun 1915 olaylarında hayatını kaybedenler için yapacağı anmayı gündemine aldı. Milliyetçi görüşleriyle bilinen Ümit Özdağ ve platform sözcüsü Volkan Akyıldırım Taksim'deki anmayı ve Ermeni soykırımı iddialarını tartıştı.

 


Ümit Özdağ: Neden ölen Türkleri anmıyorsunuz. O kadar Türk öldü o dönem onları neden anmıyorsunuz. Onları da anın daha çok insan katılım göstersin. Bir tane bile Türk ölmüş olsa bunun önemi yok mu?

Volkan Akyıldırım: Türklerin öldürülmesi elbette önemli. Ama 1915'de Ermeniler hedef alındı. Ermenileri anmayın Türkleri anın demek 'Ermeni soykırımı karşısında susun, soykırım utancını taşıyın' demek anlamına gelir. Irkçı bir demogojidir. Öldürülen Ermeniler masum sivillerdi. Silahsızlardı. Eşit bir mücadele yoktu. Örgütlü bir silahlı bir güç taradından yapıldı.

Tarafların birbirini faşistlikle suçladığı anlar ise tartışmanın en gergin anları olarak ekrana yansıdı.

 


GAZETECÄ°LER 2
 

Etiketler :