Soylu'ya destek yağıyor

Soylu'ya destek yağıyor

Eski DP İstanbul ilçe başkanları ve il yönetim kurulu üyeleri, ortak basın açıklaması yaparak eski Genel Başkan Süleyman Soylu'ya destek verdi.

Eski DP İstanbul ilçe başkanları ve il yönetim kurulu üyeleri, ortak basın açıklaması yaparak referandumda 'evet' diyeceğini beyan etmesi üzerine hakkında ihraç işlemi başlatılan eski Genel Başkan Süleyman Soylu'ya destek verdi.

Referandumda "evet" oyu vereceğini açıklayan eski Genel Başkan Süleyman Soylu hakkında Demokrat Parti Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk'un talimatıyla toplanan DP İstanbul İl Disiplin Kurulu, ihraç işlemini başlattı. Bu uygulamanın milletin vicdanını rahatsız ettiğini vurgulayan eski İstanbul ilçe başkanları ve il yönetim kurulu üyeleri, ortak bir basın açıklaması yaparak bu anlayışı asla kabul etmeyeceklerini belirtti. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"12 Eylül 2010 tarihinde yapılacak olan Anayasa oylamasında "evet" oyu vereceğini açıklayan eski Genel Başkanımız Sn. Süleyman Soylu'nun partiden ihraç edilme anlayışının antidemokratik bir uygulama olduğunu, Sn. Süleyman Soylu'nun da herkes kadar ''evet'' ya da ''hayır'' deme hakkının olduğunu, bu haklarını kullanan eski genel başkanımıza yapılan bu uygulamanın millet vicdanını rahatsız ettiğini, 1995 yılından itibaren Sayın Soylu ile siyaset yapanlar olarak bu anlayışı asla kabul etmediğimizi beyan ediyoruz. Gönül isterdi ki, 07 Ocak 1946'da milletin kaderine el koymak için yola çıkanlara bu vefasızlık yapılmasın. Gönül isterdi ki 14 Mayıs 1950'de millet ile bütünleşen bu misyon bugün milletten kaçıyor olmasın. Gönül isterdi ki, rahmetli Menderes ile hayat bulan millet iradesinin ta kendisi olan Demokrat Parti bugünkü tutarsızlığa düşmesin. Ama ne acıdır ki, bugün partiyi yönetenler milletten kopmuş, Menderes'i idam sehpasına götürenlerle kol kola girmiş durumdalar."

"Biz bugün partiyi yönetenler gibi düşünmüyor, onlardan ayrışıyoruz" ifadesinin kullanıldığı açıklamada ayrıca, "28 Şubat'ta partiye ihanet edenlerden ayrışıyoruz. İhtilal ile dar ağacına gönderilen Menderes misyonunun takipçisi olarak darbecilerden ayrışıyoruz. Çünkü biz doğrunun yanındayız, biz milletin yanındayız, biz Bayar'ın, biz Menderes'in, biz Soylu'nun yanındayız. "'Yeter söz milletindir" diyenler, bize beyaz devrimi gerçekleştirip mazisi millete hizmetle dolu bir misyon bıraktılar. Bizlere düşenin Menderes'e ve onun misyonuna sahip çıkan Sn. Süleyman Soylu'nun sonuna kadar yanında olduğumuzu tüm Türkiye'ye ilan etmektir" denildi.

DP İstanbul İlçe Başkanlarının basın açıklaması....

12 Eylül 2010 Tarihinde yapılacak olan Anayasa oylamasında ‘'EVET'' kampanyası başlatan eski genel başkanımız Sn. Süleyman Soylu'nun partiden ihraç edilme anlayışının antidemokratik bir uygulama olduğunu, Sn. Süleyman Soylu'nun da herkes kadar ‘'EVET'' yada ‘'HAYIR'' deme hakkının olduğunu, bu haklarını kullanan eski genel başkanımıza yapılan bu uygulamanın, millet vicdanını rahatsız ettiğini, 1995 yılından itibaren sayın Soylu ile siyaset yapanlar olarak bu anlayışı asla kabul etmediğimizi beyan ediyoruz.

Gönül isterdi ki 07 ocak 1946'da milletin kaderine el koymak için yola çıkanlara bu vefasızlık yapılmasın. Gönül isterdi ki 14 mayıs 1950'de millet ile bütünleşen bu misyon bu gün milletten kaçıyor olmasın.

Gönül isterdi ki rahmetli Menderes ile hayat bulan millet iradesinin ta kendisi olan, Demokrat Parti bu gün ki tutarsızlığa düşmesin. Ama ne acıdır ki bu gün partiyi yönetenler milletten kopmuş, Menderes'i idam sehpasına götürenlerle kol kola girmiş durumdalar.

Biz bu gün partiyi yönetenler gibi düşünmüyor, onlardan ayrışıyoruz.

28 Şubat'ta partiye ihanet edenlerden ayrışıyoruz.

İhtilal ile dar ağacına gönderilen Menderes Misyonu'nun takipçisi olarak darbecilerden ayrışıyoruz.

Çünkü biz doğrunun yanındayız, biz milletin yanındayız, biz Bayar'ın biz Menderes'in biz Soylu'nun yanındayız.

‘'Yeter söz milletindir'' diyenler bize, beyaz devrimi gerçekleştirip, mazisi

millete hizmetle dolu bir misyon bıraktılar. Bizlere düşenin Menderes'e ve O'nun misyonuna sahip çıkan Sn. Süleyman Soylu'nun sonuna kadar yanında olduğumuzu tüm Türkiye'ye ilan etmektir.

SOYLU DÖNEMİNİN İSTANBUL İL LİSTESİ

Harun HINIZ, Falih ÖZGÜR, Onur GÖZEN, Bedri BAŞ, Kemal Yıldırım, Ersin ÖDEN, Erkan HACISALİHOĞLU, Bekir YETKİN, Ertan TURÇBİLEK, Neşet KOÇYİĞİT, Mehmet KESKE, Hasan SUNAR, Yılmaz MORKAYA, Orhan Kayhan KILIÇ, Mutlu KARAN, Feridun ÖZER, Hasan TÜRKSEL, Abdullah DANIŞMAZ, Ali GENÇ, Yusuf Nedim BAŞ, Şengül FRANŞALI, Arzu YÜKSELEN, İbrahim ÇALIŞ, Ahmet GÜNEŞDOĞDU, Hikmet ÖMEROĞLU, Fatih Sinan YILMAZ, Erol KONDAK, İlhami Naz

İLÇE BAŞKANLARI

ADALAR R.Mahmut DEMİRER

ATAŞEHİR Önder KAVALCI

BEYKOZ Kader ATAMAN

ÇEKMEKÖY Hakkı DEMİR

KARTAL Mehmet DİNÇ

PENDİK İbrahim KASPEÇEN

ÜMRANİYE Tarık AKSAR

ÜSKÜDAR A.Uğur AYDIN

BAYRAMPAŞA Erkan TURAN

BEŞİKTAŞ Ethem REŞİTOĞLU

FATİH Tuncay ONAY

GAZİOSMANPAŞA Zeki ÇOBAN

KAĞITHANE Şadi KARAKAŞ

SULTANGAZİ Ahmet CUMHUR

ŞİŞLİ Salih KUYAN

ZEYTİNBURNU Ömer HAYIROĞLU

ARNAVUKÖY Erdoğan ORALLI

BAKÇELİEVLER M.Ali GÜLER

ESENLER Zekeriya SUCU

ESENYURT Abdullah ŞAHİN

GÜNGÖREN Cemil MANGAN

SİLİVRİ Teoman SOYDAŞ

SARIYER Osman ÖZTÜRK

SANCAKTEPE Nihat ATAM

MALTEPE Atilla ÇAYCI

BÜYÜKÇEKMECE Turhan BAŞARANOĞLU

2008 OCAK – 2009 HAZİRAN DÖNEMİ ADINA

DP İSTANBUL ESKİ TEŞKİLAT BAŞKANI

Harun HINIZ

Samanyolu

Etiketler :