Sözcü, Atatürk'ü Ergenekon'un 1 numarası yaptı

Sözcü, Atatürk'ü Ergenekon'un 1 numarası yaptı

Ergenekon soruşturmasının başından beri herkes 'Ergenekon terör örgütünün 1 numarası kim?' sorusuna cevap arıyordu. Cevap Sözcü'den geldi. Sözcü gazetesi, buygün akıllara durgunluk veren bir manşetle çıktı ve Atatürk'ü 'Terör

Sözcü gazetesi bugün akıllara durgunluk veren bir manşet attı ve Atatürk'ü 'Terör Örgütü Ergenekon'un 1 numarası yaptı.

Ergenekon soruşturmasının başından beri en herkes 'Ergenekon terör örgütünün 1 numarası kim?' sorusuna cevap arıyordu. Cevap Sözcü'den geldi. Sözcü gazetesi, buygün akıllara durgunluk veren bir manşetle çıktı ve Atatürk'ü Ergenekon terör örgütünün '1. numarası' ilan etti.

Sözcü gazetesi attığı '1 numara konuştu' başlığının altına, Ergenekoncuların davanın başından beri kendilerini savunmak için dillendirdiği klişeleşmiş sözleri ekledi ve Atatürk'e de bu kişilerin avukatlığını yaptırdı. Gazete, gelecek tepkileri yumuşatmak için de haberin spotunda,0 attığı manşetin farklı algılanabilmesine kapı araladı. Ancak attığı manşet ve manşetin altına eklediği Ergenekon ile ilgili resim ve yazılar gazetenin gerçek niyetlerini ortaya koydu.

Ölüm yıldönümünde Ergenekon terör örgütünün üyelerini Atatürk üzerinden aklamaya çalışan Sözcü'nün bu manşeti, bu kişilerin Atatürk'ü nasıl her fırsatta kullandıklarını ve Atatürk'e bakış açılarını da ortaya koydu.

ROTAHABER / ÖZEL

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.