Sözcü'den yılın asparagası!

Sözcü'den yılın asparagası!

Yaptığı asparagas haberlerle sık sık gündeme gelen Sözcü gazetesi, bugün yılın asparagas haberi olmaya aday bir manşetle çıktı. Sözcü'nün iddiasına göre, terör örgütü PKK'nın lideri Abdullah Öcalan İmralı'dan çıkarılıp Kuzey Irak'a götürüldü.

Yaptığı asparagas haberlerle sık sık gündeme gelen Sözcü gazetesi bugün yine sonradan yalanlanacak bir habere imza attı. Gazete, bölücü terör örgütü PKK'nın lideri Abdullah Öcalan'ın İmralı'dan çıkarılarak Kuzey Irak'a götürüldüğünü ileri sürdü.
 
Abdullah Öcalan'ın İmralı'dan çıkarıldığına dair daha önce de benzer haberler çıkmıştı. Perinçek'in gazetesi Aydınlık, Öcalan'ın adadan alınıp Bursa'ya götürüldüğü iddiasını ortaya atmıştı. Bu iddia Ankara'nın gündemine kadar girmişti ancak haber doğrulanmamıştı.
 
Asparagas olma ihtimali hayli yüksek gözüken haberi Sözcü sürmanşetinden verdi. Gazetenin iddiasına göre PKK ile uzlaşmaya da varıldı.
 
UÇAKLA GÖTÜRÜLDÜ İDDİASI
 
Sözcü'deki haberin ayrıntılarına göre Öcalan gizlice bir uçakla Selahattin kendine götürüldü. Burada Barzani'nin karargahında misafir edildi. PKK ile MİT arasındaki görüşmelerde gazetenin iddiasına göre burada gerçekleşti. MİT ile görüşmelerde Öcalan iddiaya göre PKK yöneticileri ile masanın karşı tarafından yer aldı.
 
PKK İLE ANLAŞMA MI VAR?
 
Sözcü gazetesi bu haberin devamında da PKK ile 3 aşamalı yol haritası konusunda hükümetin anlaştığını iddia ediyor. Habere göre MİT Müs­te­şa­rı Ha­kan Fi­da­n ile Öcalan'ın anlaştığı bu 3 madde PKK’­nın ya­yın or­ga­nı Nu­çe TV’­nin in­ter­net si­te­si ‘bes­ta­nu­ce.or­g’­da yayınlandı.
 
PKK si­te­si, biz­zat Apo’­nun ha­zır­la­dı­ğı­nı be­lirt­ti­ği 3 aşa­ma­lı yol ha­ri­ta­sı­nı şöy­le açık­la­dı:
 
APO'NUN HAZIRLADIĞI 3 MADDE
 
1. AŞAMA: Hükümet, anadilde savunma hakkından sonra KCK tutuklularının tahliyesini sağlayacak hukuki düzenlemeleri yapacak. PKK da, bu adımlara paralel olarak eylemlerini durduracak. İki taraf, ‘çatışmasızlık ortamını kalıcı olarak’ ilan edecek.
2. AŞAMA: Türkiye, Suriye Kürdistanı’nı tanıyacak. PKK da, buna karşılık olarak Türkiye’deki silahlı güçlerini sınır dışına çekecek.
3. AŞAMA: Anayasa değiştirilecek. Anadilde eğitim ve özerklik anayasal güvenceye kavuşturulacak.
 


 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum