Sözcü'nün Atatürk asparagası

Sözcü'nün Atatürk asparagası

Sözcü gazetesinin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda 1. sayfadan tam sayfa olarak koyduğu ve Atatürk'e atfen "Atatürk bu günleri 89 yıl önce görmüştü" başlığıyla çıkan haberindeki sözlerin Atatürk'e ait olmadığı ortaya çıktı.

Sözcü'nün 'Atatürk bu günleri 89 yıl önce görmüştü' başlığıyla birinci sayfasından verdiği haberde “Bir gün, Birinci Cihan Harbi’nden sonra Ortadoğu’da kurulan suni devletlerin halkları ayaklanacaktır… O gün geldiğinde, yeni kurduğumuz cumhuriyetimizin yöneticileri, bu halkların değil, emperyalist güçlerin yanında yer alırsa, aynı akıbete kendileri uğrayacaktır… Ve Kurtuluş Savaşı’nda yedi düvele haddini bildiren Türk halkı, onların da hakkından gelecektir…" denmişti.

İTÜ Öğretim Görevlisi Mehmet Ali Doğan Sözcü gazetesindeki sözlerin Atatürk'e ait olmadığını ortaya çıkardı.

İstanbul Teknik Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak görev yapan Mehmet Ali Doğan stargazete.com'a yaptığı açıklamada Harward Ünirvestesi'nde araştırma yaptığı yıllarda eline geçen ve Sözcü'nün haberine dayanak teşkil eden The Saturday Evening Post'a ait orjinal metinde Atatürk'e ait böyle bir söz olmadığını dile getirdi.

Atatürk'ün Amerikagazeteci Isaac F. Marcosson’la yaptığı röportajın yayınlandığı The Saturday Evening Post adlı gazetenin nüshasının tamamı okunduğunda da Atatürk'ün söz konusu sözleri söylemediği anlaşılıyor.

İŞTE SÖZCÜ'NÜN O HABERİ:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.