Sözde Peygamberimizin resmini gösterdiler

Sözde Peygamberimizin resmini gösterdiler

Kariktür krizinin bir başka versiyonu da Amerika'da yaşandı. Gelen tepkiler müze yetkililerine geri adım attırdı.

ABD'de yayımlanan New York Post gazetesi, dünyanın en büyük sanat müzelerinden Metropolitan Sanat Müzesi'nde bulunan daimi sergideki Hz. Muhammed(sas)'in sözde görüntülerinin, İslamcı tepkiden çekinildiği için çıkartıldığını duyurdu.

Peygamberin yüzünü gösteren eserler

Müzede bulunan İslam sanatına ait 60 bin eserden sadece 60'ının daimi olarak sergilendiğini belirten gazete, müze yönetiminin bunların arasında bulunan ve İslam peygamberinin yüzünü gösteren eserleri, aşırı İslamcıların tepkisinden çekinerek sergiden çıkarma kararı aldığını yazdı.

Ziyaretçileri kızdırmamak adına

Peygamberin yüzünü gösteren üç eserin henüz görüntü yasağının bulunmadığı yüzlerce yıl öncesine ait olduğunu öne süren New York Post, müzenin “ziyaretçileri kızdırmamak" adına daha önce de bazı galerilerin isimlerini değiştirdiğini hatırlatarak, bu çerçevede "Primitif Sanat Galerileri" adının "Afrika, Okyanusya ve Amerika Sanatları" diye değiştirildiğini kaydetti.

Gazete, "İslam Galerileri" denilen bölümünün adının da aynı gerekçeyle, "Arap Toprakları, Türkiye, İran, Orta Asya ve Geç Dönem Güney Asya" olarak değiştirildiğini bildirdi.

 


 

Etiketler :