Sözde soykırıma Türklerden sert tepki

Sözde soykırıma Türklerden sert tepki

İsveç meclisinde 11 Mart 2010'da alınan sözde Ermeni soykırım tasarısının yıl dönümü İsveç'in başkenti Stockholm'de protesto edildi.

ATİLA ALTUNTAŞ/STOCKHOLM

İsveç'in başkenti Stockholm'de İsveç Parlamentosu tarafından geçen yıl 11 Mart 2010’da alınan sözde soykırım tasarısı yıl dönümü nedeniyle, İsveç Parlamentosu önünde protesto edildi.

Havanın soğuk olmasına rağman, bir grup vatandaşın katıldığı protesto gösterisinde Parlamento'nun hiç bir belge ve bilgiye dayanmadan aldığı karara tepki gösterildi.

İsveç Türk İşçi Dernekleri Federasyonu (TRİF), İsveç Türk Federasyonu (İTF) İsveç Türk gençlik Federasyonu(TUF) İsveç Türk Kadınlar Federasyonu ve Atatürk Düşünce Derneği (ADD) tarafından organize edilen diğer Türk ve Azeri Federasyonları tarafından da desteklenen protesto eylemine, İsveç'in dört bir yanından Türk vatandaşları katıldı. Protesto gösterisine başta Azerbaycan olmak üzere, diğer Türki Cumhuriyet vatandaşlarının da destek vermesi dikkat çekti.

 Ortaklaşa hazırlanan basın açıklamasını grup adına İsveç Türk Kadınlar Federasyonu başkanı Macide Akay yaptı. Akay kısaca açıklamada,  parlamentonun tarihi bir olay hakkında hiç bir hukuki belgeye dayanmadan aldığı karar eleştirildi. Açıklamanın ardından İsveç Türk İşçi Federasyonu başkanı Hasan Dölek, İsveç Türk Federasyonu başkanı Ahmet Önal ve İsveç Türk Kadınlar Federasyon başkanı Macide Akay yanlarında getirdikleri siyah çelengi Parlamento kapısına bırakarak, Sözde soykırım tasarısının meclisten geçmesi kınandı.

 Daha sonra Sivil Toplum Örgütlerinin Liderlerini, İsveç Meclis başkanı Per Westerberg adına meclis müdürü Ulf Kristiansson makımında kabul etti.

 Protesto mektubunu İsveç Meclis Başkanına verilemek üzere taktim eden Sivil Toplum Örgütlerinin liderleri, 11 Mart 2010'da İsveç Meclisinin aldığı talihsiz ve yanlış kararın İsveç siyasetine alet edilerek Tükleri katil gibi göstermenin büyük bir haksızlık olduğunu dile getirdi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :