Sözleşmeli personel tehditle eylemci oluyor

Sözleşmeli personel tehditle eylemci oluyor

Terör örgütü PKK'nın, gerilimi tırmandırmak için doğu bölgelerinde düzenlediği eylemlerde BDP'li belediyelerin sözleşmeli personelini kullandığı ortaya çıktı.

Şehir merkezlerinde birçok eyleme katılan belediye çalışanları, kendilerine verilen her emri harfiyen yerine getiriyor. Söz konusu isimlerin çoğu, belediyelere sadece maaş almak için uğruyor. Şanlıurfa'nın BDP'li ilçe belediyelerinden birinde sözleşmeli personel olarak görev yapan işçinin anlattıkları, yaşanan dehşeti gözler önüne seriyor: "Evimize bir lokma ekmek götürmek için eylemlerde mecburiyetten yer alıyoruz. Zaman zaman ailemizi de bu tür eylemlere getirmemizi istiyorlar. Katılmasak belediye tarafından işten çıkarılmakla tehdit ediliyoruz."

Seçim tarihi yaklaştıkça KCK terör örgütü, Güneydoğu'da terörü tırmandırmanın hesaplarını yapıyor. Örgüt, BDP'li belediyelerde çalışanları tehdit ederek eyleme katılmalarını sağlıyor. İsmini açıklamak istemeyen belediye personelinin söyledikleri dikkat çekici. Kendisi ve arkadaşlarının belediyedeki yöneticiler tarafından eylemlere katılmaları konusunda tehdit edildiklerini söylüyor. Şunları anlatıyor: "... Belediyesi'nde kadrolular hariç yaklaşık 150 sözleşmeli personel bulunuyor. Bizim gibi sözleşmeli olan bu şahıslar, organize edilen birçok eylemde en ön saflarda yer alıyor. Birçok ilde kurulan demokratik çözüm çadırına her gece gitmek ve orayı ziyaret etmek zorunda bırakılıyoruz. Cuma namazına dahi camiye gidemiyoruz. Çünkü sivil cuma namazı adı altında namazlarımızı demokratik çözüm çadırlarında kılmamızı istiyorlar.''

BDP'li belediyelerin her ay düzenli olarak devletten aldıkları ödenekle ilgili ilginç bir iddia ortaya atıldı. Buna göre, ödeneklerin bir kısmı KCK davasından tutuklu şahısların ailelerine ve şehir eylemlerinde yer alanlara maaş veya erzak şeklinde dağıtılıyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hakkâri ve dünkü Şırnak mitinginde, BDP'li belediyenin hizmet anlayışına sert tepki göstermiş ve "Size gönderdiğimiz paralar nereye gidiyor?" ifadelerini kullanmıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.