SP, Dumanlı'ya MEYDAN OKUDU

SP, Dumanlı'ya MEYDAN OKUDU

SP, Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'ya meydan okudu.

TRT Haber'de katıldığı bir programda, SP'nin Wow Otel'deki iftarının basılması ve sabote edilmesi olayıyla ilgili  "Partinin bazı yetkililerini, özellikle basınla ilgili kişilerini gazeteciler arıyorlar, 'ya böyle bir şey var, laflar dolaşıyor'; 'Önemli değil, gelin, zaten buradan size haber çıkacak" ifadelerini kullanan Zaman Gazetesi Yayın Yönetmeni  Ekrem Dumanlı'ya SP İstanbul Teşkilatı'ndan cevap geldi:

SP İstanbul Teşkilatı Basın Müşavirliği'nden yapılan açıklamada Zaman Gazetesi Yayın Yönetmeni Dumanlı'ya meydan okundu ve "GAZETECİLERİ ARAYAN İSMİ AÇIKLAMASINI BEKLİYORUZ..." ifadelerine yer verdi.

SAADET PARTİSİ İSTANBUL İL BASIN MÜŞAVİRLİĞİ'NDE YAPILAN AÇIKLAMA ŞÖYLE:

Sayın Ekrem Dumanlı bey,

 

TRT Haber kanalında katıldığınız bir programda, olaylı İstanbul iftarını değerlendirirken, "Partinin bazı yetkililerini, özellikle basınla ilgili kişilerini gazeteciler arıyorlar, 'ya böyle bir şey var, laflar dolaşıyor'; 'Önemli değil, gelin, zaten buradan size haber çıkacak" deniyor. Bu çok enteresan bir şey, bu beni düşündürttü" ifadelerini kullanıyorsunuz.

İfadelerinizde geçen ve partinin basınla ilgili kişilerinin söylediğini iddia ettiğiniz "Önemli değil, gelin, zaten buradan size haber çıkacak" cümlesi, iftar baskıncılarını cesaretlendirmiş ve sizin bu cümleniz üzerinden özellikle internet üzerinden partimize yönelik bir kampanya başlatılmışlardır.

Bir yanlış anlamadan kaynaklanarak kullandığınızı düşündüğümüz söz konusu ifadelerinize açıklık getirmenizi bekliyoruz.

***

Söz konusu programda, “iftarda olayların önceden olacağı belliydi, bunu parti de biliyordu” diyorsunuz.

Bilinen şu idi; iftardan 15 gün önceden itibaren başlayarak özellikle internet siteleri üzerinden “İstanbul iftarına katılımı düşürme” amacıyla “iftara katılmayın” organizasyonu yapıldı. Bunun yanında aynı grup, otel çevresinde slogan atmaya ve döviz taşımaya dayalı bir gösteri de yapacağını ayrıca duyurdu.

Bu kampanyaya karşın partimiz, emniyet birimleriyle gerekli yazışmaları yapmış ve otel çevresinde ve otelde emniyet tedbirlerinin alınmasını talep etmiştir. İftarın verildiği otelin bahçesinin dışında gerçekleşen protesto eylemlerinin salon içine taşınarak masa devirme, misafirleri taciz etme, genel başkana fiziki saldırı yapma ve iftarı yarıda bıraktıracak şekilde şiddet başvurulacağını kimse ön görmemişti.

Zaten böyle açık bir bilgi olsaydı 2 bine yakın kişi salona gelmezdi. O akşam salonda çok sayıda meslektaşınız olan yazar ve gazetecinin yansıra hamile kadınlar, çocuklu aileler, sanatçılar, parti yöneticileri ve üyelerimiz de vardı.

Sizin söz konusu ifadelerinize atfen, “Medyayı aramışlar, Numanistlerin çirkin komplosu”,”Dumanlı’dan şok itiraf; SP yönetimi: İftara gelin kavga çıkacak” başlıkları kullanılarak internet sitelerinde haberler yapılıyor.

Bu duruma sebep olan sizin TRT ekranlarında “Önemli değil, gelin, zaten buradan size haber çıkacak" şeklindeki ifadelerin partimizin basınla ilgili kişilerinin kullandığını iddianızdır. Kamuoyu sizden, bu konunun açıklığa kavuşması için,  gazetecileri arayıp dile getirdiğiniz ifadeleri kullandığını iddia ettiğiniz kişinin ismini bekliyor.  Bu ismi vermeniz durumunda gerçek ortaya çıkacaktır.

Çalışmalarınızda başarılar dileriz.

 Saadet Partisi İstanbul İl Basın Müşavirliği
 

Etiketler :