SP hakkındaki tedbir kalktı

SP hakkındaki tedbir kalktı

Saadet Partisi'nin 11 Temmuz'da yapılan kongre sonrası 21. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde açılan davada konulan tedbir kararı kaldırıldı.

Saadet Partisi'nin 11 Temmuz'da yapılan kongre sonrası Mustafa Kamalak tarafından Ankara 21. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde açılan davada konulan tedbir kararı kaldırıldı.

Dava kapsamında önce seçime ilişkin tedbir kararı veren mahkeme, akabinde parti merkezinde delillerin karartıldığı veya yok edildiği gibi iddiaları incelemek üzere delil araması yaptırmıştı. Mahkeme yapılan incelemelerin ardından belgelerin usule uygun olduğu gerekçesiyle verdiği tedbir kararını kaldırdı. Böylelikle muhaliflerin dava ve tedbir kararı ile Genel Başkan Numan Kurtulmuş'un yetkilerinin elinden alınması için yaptıkları başvuru sonuçsuz kaldı. Mahkeme bu kararı ile Saadet Partisi'nin 11 Temmuz'da yapılan kongresindeki seçimin usule, kanuna ve tüzüğe uygun olduğuna hukmetti. Mahkemenin ayrıca genel başkanlık seçimin iptali konusunda açılan davada da Numan Kurtulmuş'un yetkilerinin "seçimin usulsüz olduğu" gerekçesiyle ihtiyati tedbir kararı verilerek durdurulmasına ilişkin kararı da reddettiği kaydedildi.

CİHAN

Etiketler :