SP İl Başkanları kararlarını verdi

SP İl Başkanları kararlarını verdi

SP İl Başkanları toplantısı sona erdi, işte o açıklama:

İşte Saadet Partisi İl Başkanlarının yaptıkları açıklama:

Saadet Partisi İl Başkanları olarak 24-25 Eylül 2010 tarihlerinde Genel Merkezde yaptığımız toplantıların sonucunda aşağıdaki hususları kamuoyuna sunmayı kararlaştırmış bulunuyoruz.

1.    Partimiz, 11 Temmuz 2010 tarihinde Genel Başkanımız Numan Kurtulmuş liderliğinde “Kongreden İktidara” sloganıyla Büyük Kongremizi gerçekleştirmiştir. Bu kongre, 1969’dan bu güne Medeniyet Siyasetimiz için yeni ve güçlü bir aşama olarak kayıtlara geçmiş ve bu şekilde kamuoyunda kabul görmüştür.

2.    Genel Başkanımız Numan Kurtulmuş’un kullandığı dil ve üslup, ortaya koyduğu performans ve öncülük ettiği ilkeli siyaset, partimizi bir derlenme ve toparlanma adresi ve milletimizin umudu haline getirmiş; bu yeni süreç teşkilatlarımızın canlanmasını ve milletimizle bağların güçlendirilmesini sağlamıştır.

3.    Hal böyleyken, ilkeli siyaset yerine şahıslara odaklı bir yol benimsenerek, kongre salonunda kargaşa meydana getirilmiş, delegeler üzerinde baskı kurularak imza toplanmış, mahkemelerde çok sayıda dava açılmış, daha da ileri gidilerek hiç kimsenin hiç bir şekilde kabul edemeyeceği ölçüde iftar sofralarına çirkin saldırılar düzenlettirilmiş ve parti yöneticilerimize şiddet ve baskı uygulanmıştır.

4.    Son olarak 22 Eylül 2010 günü siyasi tarihimizde bir ilk olarak kayyım atanması ile karşı karşıya kalınmıştır. Partimiz aleyhine açılan davada verilen bu karar siyaset kurumuna derin müdahalenin yeni bir örneğidir. Daha önce dört partisi demokratik olmayan yöntemlerle kapatılmış bir camianın mensupları olarak, hem de kendi arkadaşlarımız tarafından karşı karşıya bırakıldığımız bu siyasi infaz, bizler için derin üzüntü vesilesi olmuştur. Mahkeme ve kayyım süreçlerinde dahli olanları tarihe ve vicdanlara havale ediyoruz.

5.    Gelinen bu noktanın yeni ve hayırlı bir dönemin başlangıcı olacağına inanıyoruz. Biz bu süreçte, İl Başkanları olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da çalışmalarımızı Sayın Genel Başkanımızın öncülüğünde sürdürmeye kararlıyız. Genel Başkanımızın yapmakta olduğu geniş istişarelerin ardından alınacak kararların camiamıza ve milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyoruz.

Sonuna kadar Genel Başkanımızın yanında birlik ve beraberlik içinde olduğumuzu kamuoyuna saygılarımızla arz ediyoruz.

Etiketler :