SP Kongresi iptal mi oluyor?

SP Kongresi iptal mi oluyor?

SP Lideri Numan Kurtulmuş muhalifleri tarafından kongrenin iptali için açılan davanın ilk duruşması bugün yapıldı.

Saadet Partisi'nin (SP) 11 Temmuz 2010 tarihinde yaptığı olağanüstü kongre mahkemelik oldu. SP Lideri Numan Kurtulmuş karşıtları tarafının kongrenin iptali için açılan davanın ilk duruşması bugün yapıldı. Ankara 10. Sulh Hukuk Mahkemesi'nde görülen duruşmada, iptali için mahkemeye yeni deliller sunuldu. Yeni kongrenin genel merkez yetkililerince bir an evvel yapılması için karar alınması talep edildi. Bu kararı yerinde görmeyen mahkeme heyeti, bazı belge ve evrakların ilgili yerlerden getirtilmesi konusunda ara karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

 

Konuya ilişkin bir açıklama yapan SP Kurucular Kurulu Üyesi ve büyük kongre delegesi avukat Mustafa Kamalak, olağanüstü büyük kongrenin yasalara ve temel ilkelerine aykırı olarak yapıldığı için dava açtıklarını hatırlattı. Yeni olağanüstü kongrenin yapılmasının savsaklanmasının da zararlı olduğunu iddia eden Kamalak, teşkilatların çalışamadığını ve gerginlikler içinde zaman kaybedildiğini ileri sürdü.

 

Genel seçime az bir zaman kaldığını dile getiren Kamalak, "Cereyan eden bu tahribatı bir an evvel ortadan kaldırmak için, yeni olağanüstü kongrenin hemen yapılması açık bir zorunluluk olduğu halde, bu arkadaşlarımızın olağanüstü büyük kongreyi alabildiğince geciktirmek için direnmelerini anlamak mümkün değildir. Milli Görüş camiamızın en kısa zamanda bu yanlış gidişatı düzeltmek için gerekenleri yapacağından emin olarak, bütün camiamıza gösterdikleri şuurdan dolayı teşekkür ediyor, saygılarımızı sunuyoruz." dedi.

Etiketler :