SP lideri açtı ağzını yumdu gözünü

SP lideri açtı ağzını yumdu gözünü

Saadet Partisi lideri Numan Kurtulmuş Başbakan Erdoğan'ı hedef aldı. Eski dava arkadaşına sert eleştiriler yöneltti.

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Erdoğan'ı zehir zemberek sözlerle eleştirdi. İşte Kurtulmuş'un Başbakan'ı öfkelendirecek açıklamaları..

-Yüzde 47 oy alan AKP'nin "Bana yaptırmıyorlar" mazeretinin ardına saklanmaya hakkı yok.

-Tekel'cilere karşı Başbakan'ın ceberut, despot bir tavrı var. Yarı kral gibi.

-Başbakan bana "Birlikte siyaset yapmamız gerekir. Bizimle olman lazım" dedi. Teşekkür ederek teklifi reddettim. Ama ben siyasi yoluma devam ediyorum.

-Bir grup cemaatin değil, 72 milyonun partisiyiz.

-AKP eliyle Türkiye'nin gırtlağına sıkıyorlar.

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, hükümete sert muhalefetiyle bilinen Sözcü gazetesine konuştu..

Despot tavır

Bazı olaylarda destek verirken, bir yandan TEKEL işçilerine karşı Başbakanın ceberrut tavrını da sonuna kadar eleştiriyoruz. Haksız despot bir tavırdır.

Yetimin hakkı faizciye

Ama siz 2010 yılında 56.8 milyar TL yani Tekel işçisine vermediğimizin 118 katını 23 bin rantiyeciye faiz olarak vereceksiniz. Başbakan 'tüyü bitmemiş yetimin hakkını' 56.8 milyar TL'yi faizcilere verirken düşünsün.

Erdoğan kurt sürüsüne karıştı

Yoksullardan oy aldılar, maalesef beylerin sofrasında harcıyorlar. Mevlana'nın kurt-kuzu hikayesi var. Zamanın padişahı Mevlana'ya geliyor. Mevlana hiç yüzüne bakmıyor. Akşam artık kalakacak padişah "Bana da bir nasihat etmez misiniz" diyor? Sen bu insanların başında adil padişah olman için dua ettik. Ama sen o kuzuların padişahı olmaktansa, kurtların sürüsüne karıştın."

Meyhanecinin oyuna talibiz

Hakkımızda oluşturulan bir imaj olabilir. Biz bu buz dağlarını eritmeye çalışıyoruz. 29 Mart seçimlerinde aldığımız oyların büyük kısmı ilk mez oy verenlerden oluştu. Meyhane seçmeninin oyunu almadan cami cemaatinin oyunu almak istemiyoruz.

Yoksula 800 TL maaş

Bizim 10'a yakın pratik teklifimiz var. Bunlardan bir tanesi vatandaşlık maaşıdır. Yani biz Türkiye'de kural olarak açlık sınırının altında hiç bir kalmamasından yanayız. Açlık sınırı 777 TL'dir. 800 TL kabul etmek lazım. Bugün biz Türkiye'de yaklaşık 3.5 milyon ailemizin açlık sınırının altında olduğunu görüyoruz. Bir kere bu ailelere 800 liraya tamamlayacak şekilde vatandaşlık maaşını vereceğiz.

Türkiye'nin gırtlağını sıkıyorlar

Paranın dini olmaz diyenlere şöyle seslenmek istiyorum; paranın dini imanı paradır ama kapitalizmin dini imanı paradır. Ne yazık ki Amerika'da Bush yönetimine neo-conlar diyorsak, Türkiye'de neo-conları Türkiye'nin yeni muhafazakarları AKP iktidarıdır. AKP eliyle de Türkiye'nin gırtlağını sıkıyorlar.

Etiketler :