SP yeni başkanını arıyor

SP yeni başkanını arıyor

Saadet Partisi Olağanüstü Kongre Çağrı Heyeti Başkanı Mustafa Kamalak, Saadet Partisi Genel Başkanlığı için açıklamalarda bulundu:

Saadet Partisi Olağanüstü Kongre Çağrı Heyeti Başkanı Mustafa Kamalak, Saadet Partisi Genel Başkanlığı için henüz bir isim belirlenmediğini, isim konusunun bu akşam, en geç yarına kadar netleşeceğini belirterek, ''Genel başkanlık için birçok arkadaşın ismi öne çıkmış durumda. Bu kadar nitelikli eleman arasında Türkiye'nin geleceğini belirlemek bakımından bir ismi seçmek kolay olmuyor'' dedi.

Kamalak, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, yarın yapılacak olağanüstü kongre için fiili bir engelin kalmadığını bildirdi.

Kurultayın Milli Görüş ve Türkiye için son derece önemli bir sürecin başlangıcı olduğunu ifade eden Kamalak, ''Türkiye'nin politikasını bugünden itibaren Saadet Partisi belirleyecektir. Milli Görüş, 4 başbakan, 2 cumhurbaşkanı çıkarmış bir harekettir. Saadet Partisi, Türkiye siyasetinin mihenk taşıdır. Yarından itibaren diğer partiler kendi istikametlerini Saadet Partisi'ne bakarak belirleyeceklerdir'' diye konuştu.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Kamalak, eski başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın yarın yapılacak kongrede aday olup olmayacağını sorusuna, ''Hocamızın aday olması bakımından herhangi bir hukuki engel bulunmamaktadır'' yanıtını verdi.

Kamalak, ''Genel başkanlık için birçok arkadaşın ismi öne çıkmış durumda. Bu kadar nitelikli eleman arasında Türkiye'nin geleceğini belirlemek bakımından bir ismi seçmek kolay olmuyor. Yarınki kongre Türkiye için son derece önemli. Bu akşam, en geç yarına kadar bu konu netleşir'' diye konuştu.

Birçok partilinin Erbakan'ı Genel Başkanlığa önerdiğini bildiren Kamalak, bir soru üzerine de kendisinin aday olma gibi bir cihete sahip olmadığını, bir kişinin aday olabilmesi için kongre üyelerinin en az yüzde 5'inin kongre divanına o kişi hakkında yazılı teklifte bulunması gerektiğini anımsattı.

Saadet Partisi'nden istifa eden il ve ilçe başkanlarının sayısının sorulması üzerine de Kamalak, buna ilişkin bir isim listesi talep ettiklerini ancak bunun kendilerine ulaşmadığını söyledi. Kamalak, kendilerine şu ana kadar sadece 2 il başkanının istifa dilekçesinin intikal ettiğini belirtti.

Kamalak, ''Saadet Partisi'nde nasıl bir lider olacak'' sorusuna, ''Türkiye'ye ve dünyaya yön verecek bir lider. Türkiye'ye öncülük edecek güç Milli Görüştür. Biz sadece Saadet Partisi'ne genel başkan değil, dünyaya bir lider seçeceğiz'' yanıtını verdi.

Kongre Organizasyon Başkanı Atik Ağdağ da yarınki kongre için Türkiye'nin dört biri yanından 654 otobüsün Ankara'ya hareket ettiğini bildirerek, ''Bu, Ankara hariç 30 bin katılıma tekabül ediyor'' dedi.


Etiketler :