SP'den Akaydın'a:Bu şehri bitirdiniz

SP'den Akaydın'a:Bu şehri bitirdiniz

Mustafa Akaydın'a en ağır eleştiri Saadet Partisi'nden geldi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın, borçların bir kısmını ödeyebilmek için belediyenin 196 gayrı menkulünü satışa çıkaracaklarını söylemesine en ağır tepki Saadet Partisi (SP) Muratpaşa İlçe Başkanı Ali Aktaş'tan geldi.
 
Akaydın'ın 29 Mart yerel seçimleri öncesine 'Size namus sözü veriyorum, Antalya'nın bir karış toprağını bile sattırmayacağım' dediğini hatırlatan Aktaş, "Bir karış toprak sözüne ne oldu. Bir karış gitti, 196 adet gayrımenkul geldi. Bittiniz ve bu şehri de bitirdiniz." dedi.

SP İlçe Başkanı Ali Aktaş, Antalyalıları 9 ve 14 Şubat tarihleri arasında yapılacak gayrı menkul satışlarına tepki göstermeye davet etti. Satışların başlamasından bir gün önce Antalyalıları Büyükşehir Belediyesi önünde toplanarak, kitlesel basın açıklaması yapmaya davet eden Ali Aktaş, "Ya Akaydın başkanlığı bıraksın ya da seçimde verdiği sözleri yerine getirsin." teklifinde bulundu.

Ali Aktaş yaptığı yazılı açıklamada, "Mustafa Akaydın 23 Mart 2009 tarihinde Kuzeyyaka Mahallesi'nde yaptığı bir toplantıda 'Bu konuda size namus sözü veriyorum. Antalya'nın bir karış toprağını bile sattırmayacağım' demişti. Sayın Akaydın sözünüzden döndünüz. Dün beyaz dediğinize bugün siyah diyorsunuz. Bir karış toprak hesabınıza ne oldu. Bir karış gitti, 196 adet gayrimenkul geldi. Bittiniz ve bu şehri de bitirdiniz. Siz Ak-Aydın olmaya devam edebilirsiniz ama Antalya'nın geleceği sayenizde kararmaya başladı." ifadesine yer verdi.

AK Parti ve MHP'yi, Mustafa Akaydın'ın yaptıkları karşısında sessiz kalmak ya da cılız tepki göstermekle suçlayan Ali Aktaş şöyle devam etti: "AKP ve MHP uyuyor. Tabanlarını da uyutuyorlar. Cılız açıklamalarla bu iş olmaz. CHP muhalefette olsa idi Büyükşehir Belediyesi'nin önüne 10 bin Antalyalı getirirlerdi. Peki, sizler ne yapıyorsunuz? Kocaman bir hiç."

SP İlçe Başkanı, Mustafa Akaydın'ın 23 Mart 2009'da Kuzeyyaka Mahallesi'nde sarf ettiği sözlerin şunlar olduğunu kaydetti: "Antalya'nın zenginliklerini satanlar telaşa düştüler. Çünkü bu seçimde halk, halkını seven, geçmişinde anlında hiç kara olmayan bir adayları seçecek bu seçimde. Antalya'yı rant için satanlara dur diyecek bir aday var karşınızda. Bu konuda size namus sözü veriyorum, Antalya'yı bir karış toprağını bile sattırmayacağım."

Etiketler :