SP'den liderlere çağrı

SP'den liderlere çağrı

SP Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, liderleri Şırnak'ta şehit evinde buluşmaya çağırdı

SP Genel Başkanı Kurtulmuş, liderleri Şırnak'ta şehit evinde buluşmaya çağırdı  

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki buluşma polemiğine katıldı. Kurtulmuş, Erdoğan ve Kılıçdaroğlu'na seslenerek, "Buluşacak bir yer bulamıyorsanız, Şırnak'ta bir şehit evinde buluşalım." dedi.

Kurtulmuş, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi. Kurtulmuş, açılım süreci içinde bütün siyasi partilerin sınıfta kaldığını, hükümetin beklenti ve endişeleri gideremediğini, MHP-CHP'nin her şeye 'hayır' dediğini, DTP'nin ise bir kişiyi kurtarmanın peşine düştüğünü söyledi.

Kurtulmuş, gencecik insanların hayatını yitirdiği bir dönemde iktidar ve muhalefet partilerinin Yeşilçam jönleri gibi nasıl poz verilecek tartışmasını yaptıklarını ifade eden Kurtulmuş, "Çömelerek mi poz verelim, ayakta mı poz verelim tartışmasını yapıyorlar. Siperlerde hangi pozu verirsek milletin daha iyi oyunu alırız tartışmasını yapıyorlar. Çömelme polemiği ile ilgili söz söyleyen iktidar ve muhalefet partisi sözcülerine millet kaygıyla, endişeyle ve gülerek bakıyor. Ortadaki oyun karar mizahtır. Beyler ister ayakta durun, ister çömelin, ister amuda kalkın ne yaparsanız yapın yapmanız gereken nasıl poz vereceğiniz tartışması değil bu kanı nasıl durduracağınz tartışmasıdır." diye konuştu.

"ŞEHİT EVİNDE BULUŞALIM"

Başbakan Erdoğan ile Kılıçdaroğlu arasındaki randevulaşma polemiğini de eleştiren Kurtulmuş, iktidar ve muhalefet partisi yetkilerinin tavırlarına ve sözlerine dikkat etmesini istedi.

Kurtulmuş, şunları söyledi: "Eğer randevulaşarak bir yer bulamıyorlarsa, benim iktidar ve ana muhalefet partisi başkanlarına teklifim, gelin Şırnak'ta bir şehit evinde buluşalım. Niçin Şırnak'ta? Çünkü Şırnak bir taraftan terör örgütünün bir taraftan derin çetelerin baskısı altında ezilmiş illerimizin başında geliyor. Şırnak, Türkiye'de bu konudaki makus talihinin en güzel örneklerinin başında geliyor. Şırnak'ta 335 şehit, 490 gazi verilmiş. Bu anlamda terörün faturasını en çok ödeyen illerimizden birisidir. Nerede buluşacağınızı bilmiyorsanız Şırnak'ta bir şehit evinde buluşalım."

"TALEP OLURSA ORGANİZE EDERİZ"

Şırnak'ta buluşmayı organize edip etmeyeceklerine yönelik bir soruya ise Kurtulmuş, "Bana derlerse, biz görüşmek istiyoruz da görüşemiyoruz. Al bu arabayı şoförlük yap Şırnak'a kadar beraber gidelim derlerse ben buna da varım. Bu mesele kaprislerin, sen benlerin, rol kesmelerin konuşulacağı bir mesele değildir. Kanın olduğu yerde kişisel kaprislerin, siyasi kazançların düşünülmesi olmaz. Ben samimi olarak gerek Başbakan gerek ana muhalefet lideri bizden ne tür katkı beklerse biz her türlü katkıyı sunmaya hazırız. Eğer bizim çağıracağımız yere gelirlerse onu da düzenleriz." diye cevap verdi.

İTTİFAK HABERİNİ YALANLADI

Bugün bazı basın yayın organlarında yer alan AK Parti ile Saadet Partisi arasındaki seçim ittifakı haberlerinin hatırlatılması üzerine Kurtulmuş, AK Parti ile Saadet Partisi, Saadet Partisi ile CHP, Saadet Partisi ile başka partiler arasında seçim ittifakın kamuoyunda dedikodu olarak yer aldığını belirtti.

 

Kurtulmuş, ittifak haberleri ile ilgili şöyle konuştu: "Saadet Partisi'nin işi seçim ittifakları, koalisyon hesapları yapmak değil, Saadet Partisi'nin görevi bundan sonraki muktedir siyasal merkezi inşa etmektir."

Bu tartışmaların Saadet Partisi'nin siyasetin kilit partisi haline geldiğini herkesin kabul ettiğini gösterdiğini de belirterek, "Bizim hiçbir parti ile seçim ittifakı gibi formül ne partimizin ilgili kurullarında, ne de partinin koridorlarında konuşuldu. Ne böyle bir görüşme oldu, ne böyle bir konuşmadan bizim haberimiz var. Bizim işimiz ifade ettiğim gibi bundan sonraki siyasi iktidarın merkezi haline getirmektir." sözlerini kaydetti.

Türkiye'de 12 Eylül öncesi döneme benzer süreçlerin yaşandığını hatırlatan Kurtulmuş, siyasetin herhangi bir şekilde olağandışı bir noktaya gelmesi durumunda en fazla kaybedecek olanın siyaset olduğunu söyledi. Kurtulmuş, siyasetin yapması gerekenin uzlaşmayı temin etmek olduğunu belirtti.

 

Etiketler :