''SP'nin kayyuma devredilmesi üzüntü verici''

''SP'nin kayyuma devredilmesi üzüntü verici''

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Saadet Partisi'nin (SP) Kayyuma devredilmesi ile ilgili verilen mahkeme kararının üzüntü verici olduğunu belirtti.

Yargısal kararlarla siyasal sürecin işleyişine müdahale edilmesini doğru bulmadığını ifade eden Yazıcı, "Rekabetin olduğu ortamlarda parti ve partilerin mücadelesi de daha hassas olması gerekir. Yargısal kararlarla siyasal sürecin işleyişine müdahaleleri çok doğru bulmuyorum." dedi.

Yazıcı, Arabistan Büyükelçiliği tarafından verilen resepsiyona katıldı. Arabistan'ın Milli günü sebebiyle Swiss Otel'de gerçekleştirilen resepsiyona, Devlet Bakanı Faruk Çelik, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün ve Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Osman Paksüt'ün yanı sıra çok sayıda diplomat katıldı.

Programda gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Saadet Partisi'nin mahkeme kararıyla kayyuma devredilmesini üzüntü verici olarak nitelendirdi. Siyasetin rekabet ortamında icra edildiğine dikkat çeken Yazıcı, "Üzüntü verici, biz hukuka önem veren bir anlayışa sahibiz. Hukuka egemen olması gereken ayraçlardan birisi de yargının varlıgıdır. Ama siyaset rekabet ortamında icra ediliyor. Rekabetin olduğu ortamlarda pati ve partilerin mücadelesi de daha hassas olması gerekir. Yargısal kararlarla siyasal sürecin işleyişine müdahaleleri çok doğru bulmuyorum." diye konuştu.

SP lideri Numan Kurtulmuş'un AK Parti'ye geçeceği şeklinde yorumların sorulması üzerine Yazıcı şunları söyledi: "Ben şimdi kim nereye geçer, bir partinin hala genel başkanıyla alakalı şuraya geçer geçmez şeklinde bir değerlendirme nezaket kurallarına sığmaz diye düşünüyorum."

Konunun AK Parti'nin gündeminde olup olmadığı şeklinde bir soruya ise Yazıcı, gündemlerinin çok yoğun olduğunu belirterek, "Biz şimdi bir partinin sorunlarını mı konuşacağız. Hükümetler devlet yönetimiyle ilgili konular, partiler de kendi siyasetiyle alakalı konular konuşurlar." şeklinde cevap verdi.
 

Etiketler :