Spor adamlarından açılım yorumları

Spor adamlarından açılım yorumları

Başbakan Erdoğan'ın spor adamlarıyla Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde düzenlediği 'Demokratik açılım' konulu toplantı sona erdi. Hakan Şükür ve Ali Şen toplantı sonrası konuştu..

Galatasaray'ın ve milli takımın efsane futbolcularından Hakan Şükür, sporun geniş kitlelere hitap ettiğini söyledi. Başbakan Erdoğan'la demokratik açılım konusunda konuştuklarını ifade eden Hakan Şükür, "Hepimizin elini taşın altına koyması gerektiğini düşünüyorum." dedi.

Toplantı çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Hakan Şükür, "Mevzu ülkemiz olunca hepimiz ilgileniyoruz. Spor çok geniş kitlelere hitap ediyor. Direkt televizyon ekranları vasıtasıyla insanlara ulaşma imkanı buluyoruz. Başbakanımız hepimizi tek tek dinleyerek notlar aldı." diye konuştu.

Toplantıda farklı fikirlerin de olduğunu dile getiren Şükür, "Federasyon başkanlarımız şikayetlerini dile getirmeye çalıştı. Çok güzel çok neşeli esprilerle dolu bir ortam vardı içeride." dedi.

Şükür, son günlerde yaşanılan olayları hatırlatarak, "Kötü görünen ortamın bizim lehimize döneceğine yürekten inanıyorum. Bunu beklemek değil; hepimizin elini taşın altına koyması gerektiğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Bu saatten sonra hükümetten olsun devletten olsun bir şey istemenin değil, gerekirse aile hayatından fedakarlık ederek ülke için görev almanın gereğine değinen Şükür, toplantıda çok güzel fikirlerin çıktığını kaydederek, "Umarım bunlar sözde kalmaz. Dünya üzerinde etkinlik kazanan ülkemiz çok daha güzel günlere ulaşır. Biz de bu konuda ne yapabiliriz nacizane fikirlerimizi söylemeye çalıştık. Çok büyük güzelliklerden bahsedildi; umarım bunlar çığ gibi büyür." diye konuştu.

ALİ ŞEN: HİÇBİR BAŞBAKAN SPOR CAMİASINA BU KADAR YAKIN OLMAMIŞTI

Fenerbahçe Kulübü eski başkanlarından Ali Şen ise Başbakan Erdoğan'ın yoğun programı olmasına rağmen açılım çalışmalarına devam ettiğini belirterek, "Hiçbir başbakan, spor camiasına bu kadar yakın olmamıştı. Açılım konusunda benim görüşlerim belirli; fikirlerimi söyledim. Ancak kulüp başkanları açılım projesinden çok Türk sporunun sorunlarını anlattılar." açıklamasında bulundu.

(CİHAN)

Etiketler :