Spor Toto Süper Lig'in 25. hafta sonuçları

Spor Toto Süper Lig'in 25. hafta sonuçları

Fenerbahçe, bir maç eksiği ve 54 puanla liderliğini sürdürdü.

Lider Fenerbahçe, sahasındaki maçta ligin alt sıralarında yer alan Kayseri Erciyesspor'u 2-1 yenerek, 3 puanın sahibi oldu. Sarı-lacivertliler, 32. dakikada Kuyt'un golüyle 1-0 öne geçti. Konuk ekip 62. dakikada Edinho'nun penaltı golüyle 1-1 eşitliği sağladı. Ancak bu golden 1 dakika sonra, Emenike takımını 2-1 öne geçiren golü kaydetti ve karşılaşma bu skorla sona erdi. Fenerbahçe maç eksiği ve 54 puanla liderlik koltuğunu bırakmadı.

GALATASARAY-0 KARABÜK-0

Lideri takibini sürdüren Galatasaray ise Karabük deplasmanında Kardemir Karabükspor ile golsüz berabere kaldı ve yine puan kaybı yaşadı. Haftanın açılış maçı olan müsabakada, sarı-kırmızılılar girdikleri pozisyonları değerlendiremeyince, sahadan bir puanla ayrılmak zorunda kaldı. Galatasaray 49 puanla ikinci sıradaki yerini korudu.

BEŞİKTAŞ-2 Ç. RİZESPOR-2

Beşiktaş ise Çaykur Rizespor ile deplasmanda 2-2 berabere kaldı. Beşiktaş, gollerine 6 ve 50. dakikada Mustafa Pektemek ile ulaştı. Çaykur Rizespor ise iki golünü de penaltıdan kaydetti. Ev sahibi ekibin gollerini, Kweuke ve Ali Adnan rakip ağlara gönderdi ve maç 2-2 bitti. Siyah-beyazlılar, yine deplasmanda puan kaybı yaşadı ve 47 puanla üçüncü sırada kaldı.

TRABZONSPOR-4 SİVASSPOR-0

Trabzonspor uzun bir aradan sonra deplasmanda galip geldi. Bordo-mavililer deplasmanda Sivasspor'u 4-0 yenerek, 3 puana ulaştı. Trabzonspor'un gollerini Mustafa Yumlu, Olcan Adın, Henrique ve Özer Hurmacı kaydetti.

DİĞER MAÇLAR

Ligde başkentin tek temsilcisi Gençlerbirliği, deplasmanda Kasımpaşa'yı 2-1 yenerek, alt sıralardan biraz olsun uzaklaştı. Gençlerbirliği'nin gollerini Jimmy Durmaz ve Mervan Çelik attı. Kasımpaşa'nın tek golü ise Viudez'den geldi.

Akhisar Belediyespor, sahasındaki karşılaşma da Medical Park Antalyaspor ile golsüz berabere kaldı. Sahasında başarılı sonuçlar alan Akhisar Belediyespor, rakibiyle berabere kalarak, puan kaybı yaşadı.

Torku Konyaspor, sahasında Gaziantepspor'a 1-0 yenildi. Karşılaşmada tek gol Cenk Tosun'dan geldi.

Eskişehirspor, uzun bir aradan sonra 3 puanla tanıştı. Kırmızı-siyahlılar, sahasındaki maçta Elazığspor'u 1-0 mağlup etti. Maçta tek golü Bienvenu kaydetti.

Ligin alt sıralarındaki Kayserispor, sahasında Bursaspor'u 2-0 yenerek, uzun bir aradan sonra 3 puanla tanıştı. Kayserispor'un gollerini Bobo kaydetti. Müsabakada, Bursaspor'dan Şamil, Kayserispor'dan da Yener kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

BU HAFTA 18 GOL ATILDI

Spor Toto Süper Lig'de toplam 18 gol kaydedildi. Ligde 3 maçı ev sahibi, 3 müsabakayı deplasman takımları kazandı. 3 karşılaşma ise berabere sonuçlandı.

GOL KRALLIĞI

Ligdeki gol krallığı yarışında Sivassporlu Aatıf ve Galatasaraylı Burak Yılmaz 13'er golle ilk sırada yer aldı. Beşiktaşlı Almeida ve Gençlerbirliği'nden Stancu ise 12'şer golle bu iki futbolcuyu izledi.

Ligde alınan sonuçlar, gelecek haftanın programı ve puan durumu ise şöyle:

25. hafta sonuçları

Kardemir Karabükspor-Galatasaray: 0-0

Kasımpaşa-Gençlerbirliği: 1-2

Akhisar Belediyespor-Medical Park Antalyaspor: 0-0

Çaykur Rizespor-Beşiktaş: 2-2

Torku Konyaspor-Gaziantepspor: 0-1

Eskişehirspor-Elazığspor: 1-0

Sivasspor-Trabzonspor: 0-4

Fenerbahçe-Kayseri Erciyesspor: 2-1

Kayserispor-Bursaspor: 2-0

Gelecek haftanın programı

Trabzonspor-Kasımpaşa, Çaykur Rizespor-Eskişehirspor, Bursaspor-Torku Konyaspor, Medical Park Antalyaspor-Kardemir Karabükspor, Galatasaray-Kayserispor, Gençlerbirliği-Elazığspor, Kayseri Erciyesspor-Sivasspor, Beşiktaş-Akhisar Belediyespor ve Gaziantepspor-Fenerbahçe.

Puan durumu

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.