Sri Lanka'da ölü sayısı arttı

Sri Lanka'da ölü sayısı arttı

Sri Lanka'nın Akuressa kentinde bir camiye, Hz. Muhammed'in doğum yıl dönümünü anmak için toplananlara yönelik saldırısında ölenlerin sayısının 14'e, yaralı sayısı ise 45'e çıktıktı.

Hükümet yetkililerince yapılan açıklamada, ''saldırıdan, 25 yıllık iç savaşın sona ermek üzere olmasından ve ordu güçleri karşısında tamamen yok olmaktan korkan ayrılıkçı Tamil Kaplanları'nın sorumlu olduğu'' ifade edildi.

Sri Lanka Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada da, ''saldırının camiye, dini bir kutlama yapıldığı sırada gerçekleştirilmesinin militanların Müslümanlardan nefret ettiğinin göstergesi olduğu'' ifade edilerek, bunun hükümetin militanları yenme kararlılığını daha da güçlendirdiği kaydedildi.

Ülke nüfusunun yaklaşık yüzde 7'sini oluşturan Müslümanlar genel olarak çatışmalardan uzak kalmasına rağmen, zaman zaman saldırılara maruz kalıyor.

Bu saldırıların en kanlısı ise 1990'da ülkenin doğusundaki bir camiye yapıldı. Tamil Kaplanları'nın sorumlu tutulduğu, tabanca, el bombası ve büyük bıçaklarla yapılan saldırıda 140 Müslüman öldürüldü.

Ülkedeki Tamil azınlığın bağımsızlığı için mücadele ettiğini savunan Tamil Kaplanları ile yapılan çatışmalarda 1983'den bu yana yaklaşık 70 bin kişi öldü.

Etiketler :