SSK'da İşe Aldığı 70 Kişilik Akraba Listesi

SSK'da İşe Aldığı 70 Kişilik Akraba Listesi

Kılçdaroğlu'nun dava açtığı Çarkçı Kemal kitabının yazarı Süleyman Yeşilyurt, mahkemeye öne sürdüğü iddiaların belgelerini sundu. Kılıçdaroğlu’nun SSK’da işe aldığı 70 akrabasının listesini verdi.

 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, kendisini eleştiren “Çarkçı Kemal” isimli kitapla ilgili açtığı 1.5 milyon TL’lik tazminat davasında kitabın yazarı Süleyman Yeşilyurt, yalan denilen tüm iddialara belgelerle cevap verdi.

Kılıçdaroğlu’nun SSK’ya yerleştirdiği 70 kişinin listesini mahkemeye sunan Yeşilyurt, Kılıçdaroğlu’nun Meclis’e danışman olarak aldırdığı isimlerin de mahkemeden teyidini istedi. Yeşilyurt aynı zamanda Kılıçdaroğlunun SSK Genel Müdürlüğü döneminde yakınlarına verdiği ihaleleri gün yüzüne çıkardı. Kılıçdaroğlu’nun kendisini eleştiren “Çarkçı Kemal” isimli kitapla ilgili açtığı 1.5 milyon TL’lik tazminat davası Ankara 13. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görüldü.

Kitapta yazılanların yalan olduğu iddiasıyla “Çarkçı Kemal” adlı kitabın tüm gelirini de talep eden Kılıçdaroğlu’na kitabın yazarı Süleyman Yeşilyurt belgelerle cevap verdi. Kılıçdaroğlu’nun SSK’ya yerleştirdiği 70 ismi mahkemeye sunan Yeşilyurt, aynı zamanda yapılan ihalelerin de kimlere verildiğini isim isim mahkemeye bildirdi. Listeye göre Kılıçdaroğlu baba tarafından akrabaları olan Karabulut Ailesi’nden toplam 31 kişi, anne tarafından akrabaları olan Gündüz Ailesi’nden 26 kişi, Selvi Kılıçdaroğlu’nun akrabaları olan Düzgün Ailesi’nden de toplam 13 kişiyi SSK’da “Doktor, hemşire, laborant, hastabakıcı, şoför, müracaat memuru” olarak işe yerleştirdi. Bununla da yetinmeyen Yeşilyurt, 70 isimin teyidi için SSK Genel Müdürlüğü’ne yazı yazılarak doğruluğunun tespit edilmesini istedi. Yeşilyurt, “Beni yalancılıkla suçladı ben her şeyi doğru olarak yazdım” dedi. Kemal Kılıçdaroğlu’nun 2002 senesinde Oluşum Mali Müşavirlik adlı şirketteki hisselerini devredip siyasete girdiğinde, adam kayırmacılığı yaptığını iddia eden Yeşilyurt, ilk önce eski ortağı Mehmet Şirin Öztürk’ün eşi Nursel Öztürk’ü Meclis’e danışman olarak aldığını daha sonra da yine bir başka ortağı Mustafa Saygın’ın eşi Hülya Saygı’yı özel danışmanlığa getirdiğini iddia etti. Yeşilyurt, bilgilerin doğruluğunun teyidi için de Meclis İdare Amirliği’ne yazı yazılmasını talep etti. Mahkeme Yeşilyurt’un bu isteğini de kabul ederek Meclis İdare Amirliği’ne yazı yazılmasına karar verdi.

Kılıçdaroğlu’nun yakınlarına verdiği ihaleler

Mahkemede Kılıçdaroğlu’nun SSK Genel Müdürlüğü döneminde akraba ve arkadaşlarına verdiği ihaleleri de aktaran Yeşilyurt bu ihalelerin de yapılıp yapılmadığının teyit edilmesini istedi. Verilen ihaleler ise şöyle:

SSK İstanbul Kartal Hastanesi Onarım İnşaatı; 1992 senesi birim fiatlarıyla ilk keşif bedeli 12.7 milyar TL. 1998 birim fiyatıyla 1.9 trilyon lira ödenmiş durumda. Bahse konu ihaleyi Kılıçdaroğlu nun aile yakınlarından Şahin Güven kazandı.

SSK Göztepe Hastanesi Genel Onarımı; 1992 senesi birim fiyatlarıyla ilk keşif bedeli 24 milyar TL. 1998 birim fiatıyla 3 trilyon TL. ödenmiş durumda. Anılan ihale CHP’ li il Başkanı Ali Özcan’a verildi.

1993 senesinde İstanbul Merdivenköy Dispanseri İnşaatı; Kılıçdaroğlu’nun yakın arkadaşı Adil Özçırpıcı’ya davetiye usulüyle 50 milyar 148 milyon TL.’ye ihale olundu. Bahse konu şahsa 5 yıl içerisinde yüzde 596 artışla 348 milyar 205 milyon TL. ödeme yapıldı.

Tunceli Sağlık Meslek Lisesi İnşaatı; 1993 senesi fiyatıyla keşif bedeli 28.5 milyar TL. 1998’de müteahhide yetkili müdürlerin talimatlarıyla 1 trilyon 100 milyar lira ödenmiş bir görüntü ortaya çıkmakta. Bahse konu okul ihalesi, o tarihte Kılıçdaroğlu’ nun yakın akrabalarından Alevi dedesi Ali Rıza Okay’a verilmiştir.

1998 senesinde FA-AL İnşaat’a 6 milyar 777 milyon 300 bin TL. ile verilen Ankara Etlik Doğumevi Tıbbi Atık Deposu inşaatı aynı yıl tamamlandı. Ancak yine ilgili şirkete yüzde 133 artışla 13 milyar 939 milyon TL ödendi. Bir diğer önemli husus ise aynı firmaya 6 milyar 576 milyon TL.’ye ihale edilen Şanlıurfa Hastanesi Kazan Dairesi için de (1998) yüzde 183 artışla 17 milyar 27 milyon TL. ödeme yapılmıştır.

Star
 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.