Star yazarı Berberoğlunun fotoğrafını eleştirdi!

Star yazarı Berberoğlunun fotoğrafını eleştirdi!

Star Yazarı Fehmi Koru, Hürriyet Yayın Yönetmeni Eni Berberoğlu'nun Şemdinli'nin tepesinde çektirdiği fotoğrafı eleştirdi.

Hürriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu'nun Şemdinli'de çektirdiği fotoğrafı eleştiren Fehmi Koru, bu tür gazeteciliğin süreci daha da olumsuz bir noktaya sürüklediğini söyledi.

Habertürk TV'de ekrana gelen Enine Boyuna programında Ece Üner'in sorularını yanıtlayan Fehmi Koru, Cengiz Çandar ve Ruşen Çakır gündemi yorumladı.

Fehmi Koru şunları söyledi:

"Beyütşşebap ertesi gün olduğu için şu da rahatlıkla söylenebilir. PKK devlete verebileceği en büyük zararı vermek, AK Parti'yi de hükümetten düşerecek bir gelişmeyi amaçlayarak büyük bir psikolojik operasyon da yürütüyor. Gücünü olduğundan daha büyük göstermek için başka şeyler de yapıyor. Gazetelerin ve gazetecilerin böyle bir psikolojik harekatın parçası haline gelmesi de çok yanlış. Siz oraya gidip "ben buraya geliyorsam Türkiye rahat olmalıdır" mesajını veriyorsanız ve bu da ertesi gün örgütten cevabını alıyorsa kendinizi çok yanlış bir sürece hapsetmiş olursunuz."

Koru, konuşmalarını şöyle sürdürdü;

"Ben hiç şaşırmadım. Çünkü belli bir gazetecilik anlayışı var. Her yerde, haberde gazeteciyi öne çıkaran bir anlayış var. 'Biziz, gazeteciyiz, biz gündemi belirleriz. Eğer Şemdinli'ye gidersek, bir masaya oturursak, ayaklarımızı uzatarak, ensemizde ellerimizi toke edersek, bu rahatlığa kavuşmuşsak Şemdinliler de rahattır, dolayısıyla Türkiye'nin her tarafı da rahat olmalıdır' şeklinde görülen bir anlayış. Bu yeni ve tırnak içinde bir gazetecilik anlayışı. Ve bize özgü bir anlayış. İtibarını korumak isteyen bir medya kurumu dünyada kendi genel yayın yönetmenini çok öne çıkarmaktan kaçınır. BAzı ülkelerde bazı gazetelerinin yayın yönetmenlerinin adı bilinir kendisi pek gözükmez bile. Enis Berberoğlu da bu türe yakın duruyordu ama demek ki kendisini tutamadı."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.