STK'lardan 77 kere 'evet'

STK'lardan 77 kere 'evet'

Mardin'de faaliyet gösteren 77 sivil toplum örgütünün temsilcileri ve muhtarlar, 12 Eylül'de yapılacak olan referandumda 'evet' oyu kullanacaklarını açıkladı.

Mardin Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu ile birlikte kahvaltıda bir araya gelen 77 STK temsilcisi ve mahalle muhtarları, Türkiye'nin demokratikleşmesi yolunda önemli olan Anayasa değişikliğinin ülkenin geleceğini teşkil edeceğini belirterek, 12 Eylül'de sandıkta topluca 'evet' oyu kullanacaklarını bildirdi.

Toplantıda sonuç bildirgesini okuyan Mardin Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu, Türkiye'nin demokratikleşme ve sivilleşme alanında önemli kritik bir süreçten geçtiğini kaydederek, Türkiye'de askeri darbelerle demokrasinin sürekli kesintiye uğradığını söyledi.

İlk defa kapsamlı bir anayasa değişiklik paketinin sivil bir meclis tarafından kabul edilerek halkın tercihine sunulmasını çok önemsediklerini ifade eden Başkan Ayanoğlu, "Milletimiz bu referandum ile anayasa değişikliğine doğrudan müdahil olacaktır. Bu anayasa değişikliği bir partinin veya bir hükümetin değil, tüm milletin ve ülkenin meselesidir. Oylanacak tüm maddeler ülkemizi daha demokratik, daha sivil ve daha özgür bir hale getirecektir. Beklenti ve arzumuz 1980 askeri darbesi mahsulü olan vesayet anayasasının tümden değiştirilerek, sivil ve katılımcı yepyeni bir anayasanın yapılmasıdır. Bugünkü şartlar içinde ancak bir kısmı değiştirilebilmektedir. Bunun için 12 Eylül günü ülkemiz için çok önemli ve anlamlı bir gündür." dedi

Başta memurlar, kadınlar, yaşlılar, özürlüler olmak üzere herkes için hak ve özgürlükler artacağına dikkat çeken Ayanoğlu, " Anayasa Mahkemesi ve HSYK'nin hukuk dışı ve antidemokratik müdahalelerinin önüne geçilebilmesi ve YAŞ kararıyla haksız yere ordu ile ilişkileri kesilenlerin mağduriyetleri önlenebilecektir İç barış ve huzurun artmasına, hukuk devletinin oluşmasına ve demokrasinin güçlenmesine katkıda bulunacak anayasa değişiklik paketine 'evet' demeye çağırıyoruz.12 Eylül günü herkesin sandık başına gitmesi ve kendi özgür iradesiyle oyunu kullanması, demokrasimiz açısından büyük kazanım olacaktır." şeklinde konuştu

Etiketler :