Stoch transferi Polat'ı çıldırttı!

Stoch transferi Polat'ı çıldırttı!

G.Saray Başkanı, "Biz de bundan sonra bu kurala uymayacağız" dedi.

Adnan Polat, “F.Bahçe, büyük bir zafer kazanmış gibi rakamı ikiye katlayıp teklif yaparak Stoch’u aldı. Bundan sonra centilmenliğe uymayacağız. Zamanı gelince görüşeceğiz” dedi

Fenerbahçe’nin transferde çalım atıp Stouch’u alması G.Saray’ın tepkisini çekti. Başkan Adnan Polat, Lig TV’de yayınlanan ‘2’ye 1’ programında F.Bahçe’ye sert çıktı. Polat, “Üzgün, kırgın ya da kızgın değilim.

Stoch’la epey zamandır uğraşıyorduk. Prensip olarak biz, özellikle rakiplerimizin yurt dışı  transferlerinde, hatta yurt içi transferlerinde duyumaldığımız vakit hiçbir zaman o oyuncuyla ilgilenmedik. O kulüplere fazla pahalıya mâl olsun istemedik. İşlerini bozmamak için bu işlerden uzak durduk. Ama F.Bahçe anlaşmış. Hayırlı olsun. F.Bahçe büyük bir zafer kazanmış gibi hem kulübüne hem de oyuncuya ikiye katlayarak teklif verip futbolcuyu aldı. Bundan sonra demek ki biz de rakiplerimizle ilgili düşüncelerimizi gözden geçirip kararlarımızı ona göre alarak hareketlerimizi ona göre belirleyeceğiz” dedi.

"GEREKENİ YAPACAĞIZ"
Ezeli rakiplerine sitemeden Polat, “Özellikle Beşiktaş ve F.Bahçe’nin olduğu transferlere fiyatı yükseltmemek için prensip olarak girmiyorduk. Ama bu centilmenlik yaklaşımımız kimsenin umurunda değil. Biz de bundan sonra bu kurala uymayacağız” diye konuştu. G.Saray Başkanı, “Misillime olacakmı?” sorusuna ise “Zamanı gelince bizimde yapacağımız şeyler olacak” yanıtını verdi. Polat, 2012’den itibaren uygulanacak UEFA kriterlerini düşünerek bu transfer için bütçeyi aşmadıklarını vurgulayıp “Haldun Üstünel bana önceki gece F.Bahçe’nin verdiği teklifi iletti. Ancak bizim ‘Ne olursa olsun bu transferi yapalım’ diye bir düşüncemiz yoktu. Rakamımızın daha da üzerine çıkmadık. Bu şekilde anlamı olmayan bir yarışın içine girmedik. Aziz Yıldırım’ı aramayı da düşünmedim. Muhakkak başkanlarının bilgisi doğrultusunda o heyet oraya gitmiştir. Böyle bir yaklaşımda bulunuyorlarsa en azından biz etrafımızdaki insanların düşünce yapısını, zihniyetlerini anlamış olduk” açıklamasını yaptı.

‘ARDA’YA ZİNCİR VURAMAM’
Programda kadrodaki her futbolcunun satılabileceğini kaydeden Polat, “Ama Arda için bunu söylemiyorum. Avrupa’da kupa kaldırmadan bir yere gitmez. Ancak eğer ‘Ben çok gitmek istiyorum’ derse bu isteğini kırmam. Kimsenin ayağına zincir vuramam. Yolunu açarım. Ama Arda bana böyle bir istekle gelmedi. Ayrıca G.Saray’da sadece Arda yok. Biraz da başkalarını konuşun. Arda’nın son yaşananlardan sonra kalbi kırılmış olabilir. Ama G.Saray’ın kaptanıysa, tribünlerin tepkisini doğru analiz edip bunun duygusal yoğunluğu içerisinde yaşamaması gerekir” diye konuştu.

 
 
 

Etiketler :