Stockholm Büyükelçiliğinden anlamlı ziyaret

Stockholm Büyükelçiliğinden anlamlı ziyaret

Türkiye Stockholm Büyükelçisi Zergün KORUTÜRK ve Din Hizmetleri Müşaviri Prof. Dr. A. Bülent BALOĞLU’n dan, İsveç Süryani Kilisesi Merkezine anlamlı Noel ziyareti.

 

Atila Altuntaş/Stockholm

Türkiye’nin İsveç – Stockholm Büyükelçiliği mensupları yeni göreve başlayan Büyükelçi Zergün KORUTÜRK başkanlığında, Müsteşar Cengiz Kamil FIRAT ve Din Hizmetleri Müşaviri Prof.Dr. A. Bülent BALOĞLU’ndan oluşan bir heyetle, İsveç Süryani Kilisesinin Södertälje’de ki iki ayrı merkezine nezaket ziyareti gerçekleştirdiler.

Noel Bayramı nedeniyle Tüm Süryanilerin Noel bayramını kutlayan heyet, İlk olarak Södertälye’deki Süryani Kilisesi merkezinde Başpiskopos Benyamin ATAŞ’ LA görüştü. Büyük elçi ve beraberindeki heyet, Aynı kökenden gelen bir milletin mensupları olarak dinlerimiz farklı olsa da, Âdem ve Havanın çocukları oluşumuz gerçeğinden hareketle birlik ve beraberlik anlayışı ve diyalog içerisinde birbirimize yakınlaşmamız ve sahip çıkmamız gerektiğinin altını çizdiler. Başpiskopos Benyamin ATAŞ’da ’’ heyetin görüşlerine katıldığını, zamanında Fittja Camiinin inşasının durdurulup satılma aşamasına gelindiğinde kendilerine teklif edildiğini inşaat yarım kalsada oranın bir mabet yeri olması nedeniyle talip olmadıklarını ve bugün inşası bitmiş bir cami ortaya çıkmıştır’’ dedi.

Aynı heyet daha sonra Södertälye’deki diğer Süryani Kilisesini de ziyaret ederek Piskopos Abdulahad Gallo SAHABO’yla görüşerek karşılıklı birlik ve beraberlik temennisiyle oradan ayrıldı.
 

 


 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :