Stockholm’de 23 Nisan coşkuyla kutlandı

Stockholm’de 23 Nisan coşkuyla kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı İsveç’in başkenti Stockholm’de coşkuyla kutlandı. İsveç’teki Türk Sivil Toplum Kuruluşları’nın İsveç Türk Gençlik Federasyonu ile ortak yaptığı programa büyük ilgi gösterildi.

Son dönemlerin en organize ve en yüksek katılımlı programlarından biri olarak göze çarpan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı S.T.K.’ları birleştirdi.

SEMİHAN AYDEMİR/STOCKHOLM

İsveç’teki Türkiyeli İş Adamları’nın da desteklediği program gün boyu sürdü. Farklı etkinliklerin baş gösterdiği kutlamada İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt ve Avrupa Parlamentosu Milletvekili Anna Maria Corazza Bildt başta olmak üzere bu yıl ki etkinliğe farklı göçmen grupların ve İsveç’lilerin de yoğun ilgisi dikkat çekti.

Organizasyonda bir konuşma gerçekleştiren Avrupa Parlamentosu Milletvekili Anna Maria Corazza Bildt, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı’nı kutladıktan sonra Türkiye ve İsveç’in ikili ilişkilerine değindi. Türkiye’den övgüyle bahseden bayan Bildt, İsveç ve Türkiye’nin çok sıcak ilişkiler içinde olduğunu ve Türkiye’yi desteklediklerine vurgu yaptı.

Daha sonra kısa bir konuşma yapan T.C. Stockholm Büyükelçisi Zergün Korutürk, “Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve Silah arkadaşlarının çocuklarımıza armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramınızı kutluyor bu vesile ile de bu büyük armağanı bize bırakanların anısı önünde saygıyla eğiliyorum” dedi.

23 Nisan’ın sadece Türk çocukları için değil, aynı zamanda dünya çocukları için de önemli bir hediye olduğunun altını çizen Korutürk, ilgiden duyduğu memnuniyeti ve sağlanan dayanışmanın devam etmesi arzusunda olduğu yönünde konuşmasını noktaladı.

Daha sonra Mevlana diyarından Yunus Emre’lere kadar uzanan Kasım Erdal Özdemir’in yorumu ile şiirler, TRT sanatçılarının halk müziği, günümüzün popüler dans ve aktiviteleri başta olmak üzere, çocukların 23 Nisan şiirlerinin süslediği organizasyonun finalini ise Ünlü pop sanatçısı ve televizyon sunucusu Aslı Kökçe ile yapıldı.

Birbirinden hareketli şarkıları ile katılımcıları coşturan Kökçe okuduğu tüm şarkılarını 23 Nisan çocuklarına armağan ettiğini söyledi.  

new_003.20130422003336.jpg

new_005.20130422003346.jpg

new_013.jpg

new_019.jpg

new_img_6623.jpg

new_img_6670.jpg

new_img_6685.jpg

new_img_6823.jpg

new_img_6896.jpg

new_new_new_003.jpg

new_img_6979.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum