Strauss-Kahn’a tezgâh önceden kurulmuş

Strauss-Kahn’a tezgâh önceden kurulmuş

ABD’nin New York kentinde kaldığı otel odasında, kadın temizlik görevlisine tecavüze kalkıştığı gerekçesiyle hakkında dava açılan Uluslararası Para Fonu eski (IMF) Başkanı Dominique Strauss- Kahn’ın skandalları bitmek bilmiyor.

Son olarak İngiliz basınında çıkan haberlerde, Strauss-Kahn’ın 2007 yılında, başkent Paris’in batısındaki ‘Bois de Boulogne’ adlı parkın yakınlarında, otomobil içinde bir hayat kadınıyla basıldığı ortaya çıktı.

Ancak skandal bununla da bitmiyor. İddialara göre polisin kayda geçirmediği olaydan haberdar olan dönemin İçişleri Bakanı Nicolas Sarkozy, 2007 cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Sosyalistlerin aday olarak Strauss-Kahn yerine karşısına Segolene Royal’i çıkarması üzerine olayı örtbas etti. Tecavüz skandalının patlak vermesinden birkaç hafta önce, Fransa’daki son kamuoyu yoklamalarından Strauss-Kahn’ın başkanlık seçimlerinde kendisini geçeceğini anlayan Sarkozy’nin yakın adamları, eski IMF Başkanı’nın seçilme şansını ortadan kaldırmak için 2007’deki fuhuş olayını, Fransız basınına sızdırdı.

PLAN GERİ TEPTİ
Buna karşın başta Le Monde olmak üzere Fransız gazeteleri, Strauss-Kahn’ın özel hayatına taciz olacağı gerekçesiyle haberi yayımlamama kararı aldı. Olaydan kısa süre sonra ise tecavüz skandalı patlak verdi.

Ailesi rüşveti kabul etmedi
Dominique Strauss-Kahn’ın kaldığı otelde tecavüze kalkıştığı temizlik görevlisi Nafissatou Diallo’nun Gine’de yaşayan ailesi, genç kadının davadan vazgeçmeyeceğini belirtti. Diallo’nun ağabeyi Mamoudu, “Bizim ailemizde maddi değerlerin bir önemi yok. İstersen milyarder ol, bizim için önemli değil” diye konuştu. Hafta ortasında çıkan haberlerde Strauss-Kahn’ın yakın çevresinin, Diallo’nun davadan vazgeçmesi için aile üyelerine rüşvet teklif ettiği iddia edilmişti.

Tuvalette kapışmışlardı
Strauss-Kahn, 25 Eylül 2009’da düzenlenen G-20 zirvesi sırasında, tuvalette karşılaştığı Sarkozy’yi, “Hakkımda yayılan dedikoduların Elysee’den çıktığını biliyorum. Adamlarını çek” diye uyardığı ortaya çıkmıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.