Su cildinize iyi gelmiyor!

Su cildinize iyi gelmiyor!

Çok fazla su içmenin daha parlak bir cilt sağlamadığını söyleyen bilimadamları, meyve ve sebzelerin iyi bir cilt için anahtar rol oynadığını belirttiler.

The Telegraph gazetesinde yer alan hebere göre, Araştırmanın sonuçları birçok kadın, Hollywood aktristleri ve fotomodeller tarafından yıllardar takip edilen öğütlerin aksi yönde olduğunu gösterdi. İngiliz Beslenme Vakfı, dengeli beslenme ve güneş ışığının daha toplu ve genç görünen cilde sahip olmada daha fazla etkili olduğunu iddia ediyor.

Vakfın, "Cilt için Gıdalar" adlı raporu, suyun cildi parlak yaptığı hakkındaki popüler öğütlere dair sağlam araştırmaların olmadığının altını çizdi. Suyun cildin görümünü değiştirmede herhangi bir etkisinin olmadığını açıklayan araştırmacılar, A, B, C ve E vitamini içeren meyve ve sebzelerin çoğunun cilt hücrelerinin sağlıklı kalmasını sağlamada çok önemli olduklarını ifade ettiler. Yeterince tüketilmemesi durumunda ise cilt sarkması, dermatit ya da kuru ve pul pul bir cilt gibi problemler görülebileceği belirtiliyor.

Rapor, bol su içmenin sağlığımız için yine de gerekli olduğunu vurguluyor.

Zaman

Etiketler :