Şubat'ta 40 çocuk Nato kurbanı oldu

Şubat'ta 40 çocuk Nato kurbanı oldu

Afganistan'ın güneyinde Arghandab bölgesinde iki ayrı patlama meydana geldi. Patlamalarda 8 kişi hayatını kaybetti. Sadece Şubatta NATO tarafından yapılan operasyonlarda 40 çocuk öldürüldü.

Afganistan'ın güneyinde meydana gelen iki patlamada 8 kişinin öldüğü bildirildi.

Kandahar valilik sözcüsü Zalmay Eyyubi, patlamaların kentin dış kesimlerindeki Arghandab bölgesinde olduğunu söyledi.

Bölge polis şefi de polisin yasadışı köpek dövüşü yaptırıldığı istihbaratı aldığını ve gösteriyi dağıtacağı sırada patlama olduğunu açıkladı. Polislerin tam araçlarından indiği sırada ikinci bir patlamanın meydana geldiği kaydedildi.

Patlamalarda 5 polisin de yaralandığı belirtildi.

AFGAN HÜKÜMETİNİN SORUŞTURMASINA GÖRE 40'U ÇOCUK 65 SİVİL ÖLDÜ

Afganistan'da, bu ay içinde NATO askerleri tarafından düzenlenen bir operasyonda 40'ı çocuk 65 sivilin öldüğü bildirildi.

Afgan hükümetinin bugün açıklanan ve Devlet Başkanı Hamid Karzai'ye sunulan soruşturma sonuçlarına göre, ölen çocuklar 13 yaş ve altında bulunuyor.

Aşiret liderleri roketlerin de kullanıldığı Kunar vilayetindeki operasyonda onlarca sivilin öldüğünü söylemişler, ancak NATO sivil ölümlerini teyit etmemişti. Olay Afgan hükümetiyle NATO arasındaki gerilimi artırmış ve her iki taraf da soruşturma açmıştı.

NATO, 17 Şubattaki operasyonda çekilen videoların askerlerin sivilleri değil isyancıları hedef aldığını gösterdiğini belirtmişti. aa

Etiketler :