Şubat'ta GIDAdan reklam atağı

Şubat'ta GIDAdan reklam atağı

Ekranda bir ayda tam 341 saat yiyecek reklamı yayınlandı…

Reklam takibi konusunda hizmet veren Nar Ajans, Şubat ayında televizyonda yayınlanan reklamları mercek altına aldı. Geçtiğimiz bir ay boyunca ekrandaki 30 kanalda en çok reklamı gıdasektörünün verdiği belirlendi. Toplam 73 bin 122 adet spot reklamı yayınlanan gıda sektöründe, bu reklamlar 341 saati aşan bir süreye karşılık geldi. Bu sektörde en çok reklamı yayınlanan markalar arasında ilk üç sıra ise “Ülker”, “Eti” ve “Şölen Çikolata” şeklinde oluştu.

 

Yapılan aynı araştırmada, televizyonda yayınlanan reklamlar içinde ikinci sırada 50 bin 16 spot ve 336 saat aşan süre ile iletişim sektörü yer aldı. Kanallarda reklamı yayınlanan iletişim firmaları içinde en çok “Vodafone”, “Turkcell” ve “Türk Telekom” yer aldı.

 

Şubat ayında televizyonda en çok reklamı yayınlanan sektörler arasında kozmetik ve kişisel bakım sektörü ise, 37 bin 153 spotla üçüncü sırayı alırken, 226 saati aşan bir süreyle ekranlarda boy gösterdi. Sektörün en çok reklam verenleri de “Orjin Krem”, “Molfix” ve “Colgate” oldu.

 

Nar Ajans’ın televizyonu kapsayan reklam araştırmasında, inşaat ve dekorasyon hizmetleri sektörü toplam 37 bin 101 spotla dördüncü sırayı alırken, “Erpen”, “Fıratpen” ve “Kütahya Seramik” kendi sektörü içinde en çok reklamı yayınlanan markalardı. Şubat ayında televizyonda en çok reklamı yayınlanan beşinci sektör, 32 bin 846 spot sayısıyla yayıncılık oldu. Bu alanda “Bloomberg”, “Aksiyon Dergisi” ve “HT tatil.com” sitesi çıkan spot sayısına göre ilk üç sırayı oluşturdu.

Etiketler :