Subay Lojmanları'nda Skandal!

Subay Lojmanları'nda Skandal!

Seçimlere kırk gün kala subay lojmanlarındaki skandal uygulama herkesi şoke etti.

Dönemin 1. Taktik Hava Kuvvetleri Komutanı Org. Bilgin Balanlı'nın emriyle hava lojmanlarında kalan personelin siyasi eğilimleri ve oylarının rengiyle ilgili detaylı araştırma yapıldığı ortaya çıktı.

Star gazetesinin haberine göre, Çankırı Garnizon Komutanı Albay Engin Kabadaş emirle subay eşlerine miting gibi siyasi seminer vermesi ve AKP aleyhine ağır ifadeler kullanmasından sonra, Eskişehir'de Hava İstihbaratçı emekli Albay Hakan Büyük'ün çiftliğinde ele geçirilen belgeler arasından da askerin seçim çalışmaları hakkında belgeler çıktı. Oraj Harekat Planı'nın başarısızlığı durumunda alınacak tedbirlerinde belirtildiği belgelerin arasından çıkan "SEÇİM" isimli klasörde askeri personele yönelik siyasi tercih belirleme çalışmaları yer alıyor. Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Bilgin Balanlı'nın emri üzerine, Hava Pilot Tuğgeneral Nejat Bilgin ve Tuğgeneral Mehmet Şanver, tarafından hazırlanan imzalı yazılarda, personelin siyasi görüşleri mercek altına alınarak, bir analiz şeklinde kuvvet komutanlığına iletilmiş.

Darbe ve psikolojik harekat planla

Bir ihbar üzerine geçen hafta Eskişehir'deki çiftlik evi aranarak gözaltına alınan Hava İstihbaratçı Emekli Albay Hakan Büyük'te ele geçirilen çok önemli psikolojik hareket planları arasında askeri personeli siyasi tercihlerine göre fişleyen belgelerde bulundu. Oraj Harekat Planı'nın akamete uğraması durumunda alınacak tedbirlerin de belirtildiği belgelerin arasından çıkan "SEÇİM" isimli klasörde askeri personelin siyasi tercihlerine göre sınıflandırılarak fişlendiği belirlendi.

Orgeneral emretti tuğgeneral yaptı

Büyük'e ait flash bellekte kayıtlı olduğu öğrenilen "SEÇİM" isimli klasörde yer alan belgelerde, Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarafından gönderilen yazılara cevaben Askeri personelin oy kullandığı sandıkların sonuçlarının takip edildiği ve çıkan sonuçların raporlaştırılarak lojmanda oturan personelin siyasi görüşlerinin fişlendiği resmi yazılar bulundu. Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın, Eskişehir 1. Taktik Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na gönderdiği talimata cevaben yazıldığı anlaşılan yazıda 03 Kasım 2002 ve 22 Temmuz 2007 genel seçimleri ile 28 Mart 2004 mahalli seçiminde lojmanlarda ikamet eden askeri personelin sandıklarından çıkan oy oranları hakkında değerlendirmeler yapıldığı görülüyor. Orgeneral Bilgin Balanlı'nın emri üzerine, Hava Pilot Tuğgeneral Nejat Bilgin ve Tuğgeneral Mehmet Şanver tarafından hazırlanan imzalı yazılarda, personelin siyasi görüşleri mercek altına alınarak, bir analiz şeklinde kuvvet komutanlığına iletilmiş. Eskişehir Garnizonu 1. Taktik Hava Kuvveti Komutanlığı personelinin oturduğu Yıldıztepe ve Lütfi Akdemir lojmanları, Eskişehir 4., 6. ve 9. Ana Jet Üs Komutanlığı ve 15. Füze Üs Komutanlığı Lojmanları ile Akhisar Hava lojmanlarında oturan personelin siyasi tercihlerinin fişlendiği görülen yazılarda, her seçim döneminde bir öncekinin analizi de yapılmış.


Lojmanlarda AKP oyları arttı

AKP'nin ilk katıldığı seçim olan 3 Kasım 2002 seçimleri ve 27 Nisan e-muhtırasından sonra yüzde 47'lik oyla iktidar olduğu 22 Temmuz 2007 milletvekili seçimlerinde merkeze oy oranlarını bildiren Bilgin, 2. seçimlerde Yıldıztepe ve L. Akdemir lojmanlarında AKP'nin oy oranlarının arttığını belirtmiş.

 


 

 


Cumhuriyet Mitingi'ne katılan muvazzaf subay

Özellikle AKP'nin yüksek oy aldığı 2007 seçimlerine yönelik çalışma emirleri veren Orgeneral Balanlı, seçim öncesinin en sıcak olayı olan Cumhuriyet Mitingleri'nde de yer almıştı. Balanlı eşiyle beraber, Ergenekon zanlısı Şener Eruygur ve Hurşit Tolon'un da organizatörleri arasında olduğu Cumhuriyet Mitingleri'nin katılımcıları arasındaydı. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum