Süheyl Batum Facebook'ta isyan etti

Süheyl Batum Facebook'ta isyan etti

CHP Genel Sekreteri Süheyl Batum "BDP ile ittifak yapabiliriz" sözlerine Facebook'tan yanıt verdi.

BDP heyetiyle yapılan bayramlaşma töreninde "BDP ile ittifak yapabiliriz" dediği öne sürülen CHP Genel Sekreteri Süheyl Batum Facebook'ta isyan etti.

İttifakla ilgili böyle bir sözünün kesinlikle bulunmadığını ileri süren Batum, "Biz daha önce yapılan ittifakın Türkiye’yi ve SHP’yi nerelere götürdüğünü bilmeyen, görmeyen, aptal insanlar mıyız size göre?" diye sordu.

Batum'un Facebook'ta yayınladığı yazıdan satır başları şöyle:

- Bayramdan bir ya da iki gün önce, Demirtaş CHP ile ittifak yapalım demiş. Biz daha önce yapılan ittifakın Türkiye’yi ve SHP’yi nerelere götürdüğünü bilmeyen, görmeyen, aptal insanlar mıyız size göre?

- Bayramlaşma ziyareti sırasında, gazeteciler özellikle bir şey soruyor, “BDP ile ittifak yapacakmısınız?” O soruyu soran muhabirlerin hiç bir art düşünceleri ya da kabahatleri olduğunu tahmin etmiyorum. Ama kesinlikle biliyoruz ki “Biz BDP ile yan yana bile gelmeyiz” dediğimiz takdirde, o psikolojik savaşın aktörü olan yetkililer, gazetede bunu açılıma karşı CHP, ya da Kürt düşmanı CHP biçiminde vereceklerdi. Bunun üzerine biz de “demokrasiye, laik devlete, bağımsızlığa, sosyal devlet ilkelerine, gerçek anlamda hukukun üstünlüğüne inanan bunları savunan her partiyle görüşebiliriz” dedik.

- Olay bu kadar basit. İçinde ne ittifak var, ne BDP ile ittifak var, ne özellikle BDP ile işbirliği var, ne de bir yol haritası var. Zaten yasal açıdan da olanaksız olan bir ittifakı söylememiz mümkün mü? Ve bu sözü benim ağzımdan duydunuz mu?

- Ben bu psikolojik savaşı yürüten, bizleri parçalamak isteyenlere karşı sizin çok daha sağlam durmanızı, bizlere güvenmenizi beklerdim. Ve sadece doğrudan doğruya bizim ağzımızdan duyduğunuz sözlere inanmanızı isterdim
 

Etiketler :