Süheyl Batum fena çark etti!

Süheyl Batum fena çark etti!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Batum: Ordunun yaptığı açıklamayı kendi üstüme kesinlikle kabul etmiyorum. Asla darbe istemiyorum.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)'nin açıklamasının kendisine yönelik olmadığını iddia etti. İçinde bulunulan durumun her şeyi çarpıtmaya müsait olduğunu ileri süren Batum, asla darbeyi istemediklerini söyledi.,

CHP Genel Merkezi'nde basın mensuplarının sorularını cevaplayan Süheyl Batum, TSK'nın bölgesinde çok önemli bir güç olarak Türkiye'yi de bu bölgede güvenli bir şekilde koruduğunu ifade etti. Ordunun son derece iyi yetişmiş insanlardan oluştuğunu dile getiren Batum, yapılan açıklamayı kendi üstüne kesinlikle kabul etmediğini vurguladı. Sadece 'kâğıttan kaplan' ifadesi alındığında tabiî ki üzülmüş olabileceklerini anlatan Batum, CHP'ye gönül verenlerin de üzülmüş olabileceğini ancak niçin böyle dediğini 30 dakikada anlattığını ifade etti. Batum, "Amacını aşan bir söz olarak anlaşılabilir. Bütün olarak algılandığında amacını aşmıyor." dedi.

Yanlış anlaşılmalardan dolayı üzülenlerden özür dileyen Batum, AK Parti sözcülerinin açıklamalarına "zerre kadar cevap vermeye değer bulmadığını" ifade etti. Ordunun darbe yapmasını kesinlikle istemediklerinin altını çizen Batum, "Çünkü ordu darbe yaptığı zaman dost ve müttefik ülkeler desteği ile yapılıyor. CHP ve solun sıkıntı yaşadığını gördük. Silindir gibi üzerimizden geçtiler. Darbelerin iyi olduğunu söyleyemeyiz." diye konuştu.

Ergenekon davasında yaşanılanları 'kâğıttan kaplan'a benzeten Batum, "Ben ve CHP, TSK'nın siyaset içine çekilmesini istemeyiz. Ömer Çelik, Bülent Arınç, Bekir Bozdağ, Recep Tayyip Erdoğan gibi insanları bu anlayışa çektiysek çok memnun olurum." şeklinde konuştu.

Ordunun iyi yetişmiş ve akıllı kişilerden oluştuğunu dile getiren Batum, 'kâğıttan kaplan' ifadesiyle ne demek istediğini onların anladıklarını savundu. Batum, orduyu ne siyasete çekmek ne de darbe yaptırmak gibi bir amacının bulunmadığını ileri sürdü.
 

Etiketler :