Süheyl Batum'dan ‘Enayi’ Benzetmesi

Süheyl Batum'dan ‘Enayi’ Benzetmesi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum, Tekel’in içki kısmını 900 milyon dolar alan işadamına ‘enayi’ benzetmesinde bulundu.

Türkiye Gençlik Birliği (TKP) tarafından düzenlenen Ahmet Faik Abasıyanık Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıda konuşan Batum, yine tartışılacak sözler sarf etti. Hükümetin Tekel’in içki bölümünün 292 milyon dolara satıldığını hatırlatan Batum, “Tekel’in içki bölümü bir yandaşa veya ‘yandaş demeyelim’ çok değerli bir işadamı da olabilir verildi. Daha bu işadamı parayı ödemeden yüzde 90’ını 900 milyon dolara sattılar. Peki bu 900 milyon dolar idiyse devlet neden 292 milyon dolara sattı. 292 hakkıydıysa hangi ‘enayi’ buna 900 verdi diyorduk. Derken şimdi çıktı ortaya. İngiliz şirketi ne kadar verdi 2,1 milyar dolar. İkinci önemli özellik bu. Hepimizin gözü önünde.“ dedi.

AYDIN DOĞAN’A ELEŞTİRİ

Batum, 2002 yılında Hürriyet Gazetesi’nin Tayyip Erdoğan ile ilgili olumlu haberlerden de rahatsızlığını dile getirdi. Batum, Erdoğan ile ilgili haberlerin ABD’den yaptırıldığını ima ederek, “2002 yılında Türkiye’nin amiral gazetesi ‘hiç öyle bir şey yapmaz’ 3 gün arka arkaya birinci sayfadan tam sayfa ‘Analar böyle başbakan adayı doğurmadı’ diye Tayyip Erdoğan’ın şöyle ağaca dayanmış resmini verdiler. Kim. Aydın Doğan’ın gazeteleri. Kimler, gazetecinin adını vermeyeyim bu günde çok değerli bir gazeteci. Daha sonra böyle bir söyleyişi yaptı mı bilmiyorum. Neden ‘bu adam çok iyi ya. Çok güzelde yürüyor. Yan yan yürüyor.’ Bu yönetirdi mi dedi acaba. Yoksa Rufailer mi karışıp ‘Bana bak böyle yazacaksın, çünkü biz böyle karar verdik. Sizi o yönetecek dedi.” ifadelerini kullandı.

 

Etiketler :