Süheyl Batum'un İddiası FOS Çıktı

Süheyl Batum'un İddiası FOS Çıktı

CHP'li Süheyl Batum'un "Ergenekon sanığı hastanede unutuldu, taksi tutarak Silivri'ye döndü" iddiası sanığın avukatı tarafından yalanlandı.

Önceki gün CHP Milletvekili Süheyl Batum Meclis'te ilginç bir iddiayı gündeme getirdi. "Ergenekon sanıklarının kaçma tehlikesi yok" düşüncesine delil oluşturabilmek için ortaya atılan "Ergenekon sanığı hastanede unutuldu. Sanık taksiyle Silivriye" döndü iddiası bizzat Ergenekon sanığı Hayrettin Ertekin'in avukatı tarafından yalanlandı.

Geçtiğimiz günlerde Süheyl Batum, Ergenekon sanığı Hayrettin Ertekin'in hastalanınca hastaneye kaldırıldığı sonra da hastanede unutulduğunu, sanığın taksi tutarak Silivri'ye döndüğünü iddia etmişti.

Batum'un bu iddiası bizzat Ertekin'in avukatı tarafından yalanlandı.

AVUKATLAR YALANLADI

Batum’un iddialarını yalanlayan Ertekin’in avukatı Lütfi İşbulan, “Süheyl Batum’un söyledikleri doğru değil. Ben kendisinin 50 aydan beri avukatıyım. Ailesi ile de görüşüyorum. Böyle bir olay yaşanmadı. Müvekkilim tansiyon ve kalp hastası. Sürekli hastaneye götürülüyor. Sadece 1 buçuk yıl önce hastaneye götürüldüğünde, muayene için uzun süre bekletiyorlar. Kendisi de beni unuttunuz mu diye bağırıyor. Ardından muayenesi yapılıp tekrar Jandarma tarafından Silivri Cezaevi’ne götürülüyor” dedi.

İşbulan, Cezaevi Yönetmeliği’ne göre tutuklu ve mahkumların para taşıyamayacağını ve dolayısıyla Ertekin’in öyle bir durumda taksi tutmasının imkansız olduğunu da ekledi. Diğer yandan şimdiye kadar Ergenekon davasını takip eden avukatlar da böyle bir olay hatırlamadıklarını söyledi.

BALYOZ SANIĞI MUSTAFA BAKICI FİRAR ETMİŞTİ

Süheyl Batum'un bu iddiası zamanlama açısından çok ilginç. Geçtiğimiz günlerde Balyoz sanığı Mustafa Bakıcı'nın Rusya'ya kaçtığı ortaya çıkmıştı. Bakıcı'nın firarı, Ergenekon ve Balyoz sanıklarının "kaçma tehlikesi yok, tutuksuz yargılansınlar" tezini çökertmişti. Süheyl Batum'un da bu iddiası sanıkların kaçma tehlikesi yok tezi üzerine kurulu. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.