Suikast iddialarının üzerine gidin

Suikast iddialarının üzerine gidin

SP Genel Başkanı Kurtulmuş: Suikast iddiaları çok ciddidir, devlet bunun üzerine sonuna kadar gitmelidir

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a yönelik suikast iddialarına yönelik olarak, meselenin ne olduğunun bir an önce açıklanması gerektiğini söyledi. Kurtulmuş, "Çok vahim bir iddiadır. Doğruysa sonuna kadar, arkasında ne varsa bunların ortaya çıkarılması devlet yönetimi ve kamu yönetiminin ödevidir." dedi.

SP Genel Başkanı Numan Kurtulmuş partisinin il Başkanları ve İl Müfettişleri toplantısına katıldı. Toplantıya ayrıca SP eski Genel Başkanı Recai Kutan ile çok sayıda partili katıldı. SP Genel Başkanı Kurtulmuş, toplantı öncesinde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

 

Bir gazetecinin 'Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a yönelik suikast girişimi iddiaları gündemde. Genelkurmay Başkanlığı'nın da açıklamaya eleştirisi oldu. Konuyla ilgili görüşlerinizi alabilir miyiz?' sorusu üzerine Kurtulmuş, olayı duydukları andan itibaren tepkilerinin çok açık olduğunu ve konunun herhangi bir şekilde ne kurumlar arası polemik meselesi, ne de siyasetin tartışma zeminine çekilecek bir konu olmadığını kaydetti. İddianın çok ciddi olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, "Bu iddia üzerine devlet sonuna kadar gitmelidir. Güvenlik güçleri bu soruşturmayı derinleştirmeli ve meselenin gerçekten ne olduğu Türkiye'ye açıklanmalıdır. Biz olayın bir an önce aydınlatılmasını istiyoruz." cevabını verdi.

 

Suikast planının TSK içerisinde bir takım çevrelerle ilgisi varsa bunun temizlenmesi gerektiğini belirten Kurtulmuş, TSK'nın şaibe altında kalmaması için olayın bütünüyle aydınlatılması gerektiğini dile getirdi.

 

Eski İçişleri Bakanı Meral Akşener'in dün arama yapılan Seferberlik Tektik Kurulu'nu 28 Şubat döneminde teknik takibe aldığı yönünde gazetelerde çıkan haberlere de değinen Kurtulmuş, 28 Şubat'ın koyu bir antidemokratik dönem olduğunu kaydetti. Kurtulmuş, "28 Şubat döneminde daha kim bilir neler oldu. Bunları bilmiyoruz. Yavaş yavaş bazıları anılarını anlatınca bunlar ortaya çıkıyor. 28 Şubat darbeler arasında gölgesi en ağır olan bir dönemdir. Bugün Türkiye eğer Ergenekon davası ile yüzleşmek istiyorsa öncelikli olarak 12 Eylül'den bu yana gelen süreci ciddi incelemesi gerekiyor." diye konuştu.

 

SP Genel Başkanı Kurtulmuş, Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir'in küfürlü konuşmasına yönelik ise Baydemir'in kullandığı sözleri siyaset açısından büyük bir ayıp olarak değerlendirdi. Baydemir'in sarf ettiği sözlerin bir kaos ortamı, bir gerginlik ve kriz ortamı çıkarmaya çalıştığını belirten Kurtulmuş, "Partileri kapanmış olabilir. Bu ülkede kardeşçe ve barış içerisinde yaşayacak mıyız yaşamayacak mıyız? Eğer yaşayacaksak, öncelikli olarak uluslararası terör siyasetini ülkemiz üzerindeki etkisini azaltmaya çalışmamız ve bu ülkenin Türkleri ve Kürtleriyle barış içerisinde yaşamamız gerekiyor. Her insan nasıl konuşuyorsa aslında kendi karakterini yansıtıyordur. Herkesi üslubunu ayarlamaya davet ediyorum." ifadelerini kullandı

 

Etiketler :