Suikast İhbarını Yapan Bulundu

Suikast İhbarını Yapan Bulundu

Baykal'a suikast düzenleneceği yönünde Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne mail atan 13 yaşında bir çocuk çıktı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne gönderilen "CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a suikast yapılacak" mailinin sahibi 13 yaşında bir çocuk çıktı.

Mailin geldiği İP numarasından, mailin geldiği yer bulundu. Kocaeli'nin Gölcük İlçesi'nde bulunan Deniz İnternet Kafe'ye gelen polis ekipleri, burada kafenin sahibi Deniz Dursun'u gözaltına aldı. Yapılan incelemeler sonucunda ilçede yaptığı haylazlıklarla tanınan E. T'nin (13) maili attığı tahmin edildi. Gözaltına alınan E. T. suçunu itiraf etti.

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü tarafından ifadesi alınan E.T. bugün serbest bırakıldı. İnternet kafenin çevresinde dolaşan E: T, kameraları görünce kaçmaya başladı. Daha sonra gazetecilere konuşan E. T., televizyonda haberleri izledikten sonra böyle bir mail attığını söyledi. E:T, "Ankara Emniyeti’ne Deniz Baykal 20 Mayıs'ta vurulacak. Sonra tarih yazdım. Haberlerde gördükten sonra aklıma geldi." dedi.

Ailesinin de kendisini azarladığını belirten E. T, ailesinin kendisine internetti yasakladığını söyledi.

Arkadaşları da E'nin birçok haylazlıkları olduğunu belirterek, bıçakla kendilerini tehdit ettiğini söyledi. Mahalle esnafları da böyle bir olay ortaya çıktıktan sonra ilk akıllarına E. T'nin geldiğini söyledi. İnternet kafenin yanındaki lokantanın sahibi Taner Polat, E.T'nin önce ilçeyi ayaklandırdığını şimdi ise Ankara'ya el attığını ifade etti.

Deniz İnternet Kafe'nin sahibi Deniz Dursun ise olaydan sonra polisler tarafından gözaltına alındığını söyledi. Dursun, polislerin durumu anlatmasından sonra hemen E.T'den şüphelendiklerini aktardı.

Etiketler :