Suikkastin sırrı Köksal Toptan'da mı?

Suikkastin sırrı Köksal Toptan'da mı?

Köksal Toptan’ın yanında Genelkurmay Başkanı ile yaptığı görüşmenin içeriğini açıklamaya çağıran Gülefer Yazıcıoğlu, “Ben konuşursam bazı insanlar galeyana gelebilirler” dedi.

Kahramanmaraş’ta 2 yıl önce geçirdiği helikopter kazasında yaşamını yitiren BBP kurucu lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu, helikopter kazasının ardından yaşadığı ve hiç anlatmadığı bir olayı anlattı ve “Konuşursam birileri galeyana gelebilir” dedi. Helekiptor kazasını öğrendikten sonra Kahramanmaraş’a gittiğini anlatan Yazıcıoğlu “Bir anda polisler durdu. Meclis Başkanı Köksal Toptan’ın geldiğini söylediler. Yolunu kestim. ‘Hani bizim devletimizin teröristleri biri bizi gözetliyor evinde olduğu gibi, bizi takip ediyordu, onları takip ediyordu, ısıya duyarlı termal kameralı helikopterlerimiz, onlarımız, şunlarımız vardı. Bütün bunlar vardı, niye yok?’ dedim’’ dedi.

Toptan Genelkurmay Başkanı ile görüştü

Yazıcıoğlu, yanındayken Köksal Toptan’ın Genelkurmay Başkanı’nı aradığını ancak yapılan görüşmeyi kendisinin aktarmak istemediğini belirten Gülefer Yazıcıoğlu ‘’Çünkü kendisinin aksettirmesini isterim. Genelkurmay Başkanı ile konuşan kendisi, kendi de bana arabanın içerisinde aktardı’’ dedi. Konuşması halinde bazı insanların galeyana gelebileceğini, Muhsin Yazıcıoğlu’nun da hayatta olması halinde bunu istemeyeceğini dile getiren Yazıcıoğlu, ‘’Hukuk içerisinde kalarak, hukuk çerçevesinde işi götürmek istedim. Çünkü başkan böyle isterdi” dedi.

Enkazı köylülerin bulmasının çok ilginç olduğunu anlatan Yazıcıoğlu “Köylülerin o kış şartlarında gittikleri yere Kızılöz gibi en yakın noktadan Türkiye’nin özel kuvvetleri 24 saate yakın bir süreçte ulaşamadı. Bu nasıl bir iş anlayamadım. Nasıl gidemediler, onu da anlayamadım. Bana soracak olursanız, aramadılar ve kurtarmadılar’’ iddiasında bulundu. 

Kimsenin çocuğunu sokağa dökmeyeceğim

Muhsin Yazıcıoğlu için arama-kurtarma çalışmalarını yeterli bulmayan Gülefer Yazıcıoğlu, ‘’Antalya’da bir dağcı kayboldu, bir tane telefonla tak diye buldular. İsteyince buluyorlar. Ama bu ülkede her şey Muhsin Yazıcıoğlu’na gelince kurudu, bitti, yok oldu. Hukuk içerisinde kalarak hakkımı arıyorum. Hukuku çiğnememi mi istiyorlar. Ben çiğnemek istemiyorum, çiğnemeyeceğim de. Bunu kimse başaramayacak, çünkü ben kimsenin çoluğunu çocuğunu sokağa dökemem” dedi. Eşinin baba ocağı Sivas Şarkışla’da, Yazıcıoğlu’nu anma etkinliklerine katılan Gülefer Yazıcıoğlu, durumu iyi olmayan 150 aileye gıda ve giyecek yardımında bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.