SUK Lideri Abdulbasit Seyda konuştu

SUK Lideri Abdulbasit Seyda konuştu

Muhalifler olarak Suriye’nin toprak bütünlüğü çerçevesinde mücadelelerini sürdüreceklerini belirterek, bunun, özellikle PKK’ya yakınlığıyla bilinen PYD için de geçerli olduğunu söyledi.

Suriye’deki muhalif grup SUK, Kuzey Irak’ın Erbil kentinde basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan SUK’un Kürt lideri Abdulbasit Seyda, Suriye’de yaşanan sorunun Irak meselesine çok yakın olduğunu belirterek, “Suriye’deki Kürtler toprak bütünlüğü içerisinde ama haklarına kavuşmuş bir millet olarak Suriye’de yaşamak için mücadele ediyor” dedi.

"PYD İÇİN DE GEÇERLİ"
Bir gazetecinin, Türkiye’nin, PKK’ya yakınlığıyla bilinen PYD konusundaki rahatsızlığına değinerek, “PYD’yi kendi meclisinize alacak mısınız?” sorusu üzerine Seyda, “Suriyeli muhalifler olarak Suriye’nin toprak bütünlüğü çerçevesinde mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu da özellikle PYD için geçerli” diye konuştu. Seyda, şöyle devam etti: “Bu meclisteki herkes, her taraf, Suriye’nin toprak bütünlüğünden ve sorunun çözümden yanadır. Yine birlik içerisinde Suriye halkının bu zulümden kurtulması için çalışacağız. Bunun da anlamı herkesin çıkarına çalışacağız.”

"BAYRAKLAR SADECE SİMGE"
“Özerk bir bölge kurulmayacaksa o zaman neden bazı bölgelerde Kürt bayrakları asılıyor?” sorusuna da yanıt veren Seyda, “Binalara asılan bayraklar başka bir amaç için yapılmıyor. Sadece oradaki Kürtlerin bir simgesi olduğundan dolayı bayrak dalgalandırdılar. Bu da oradaki Kürtlerin yaşadığı anlamını taşıyor. Biz toprak bütünlüğünden yanayız” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.