Şükür'den G.Saray'a SERT ELEŞTİRİ

Şükür'den G.Saray'a SERT ELEŞTİRİ

Galatasaray'ın efsane golcüsü Hakan Şükür'dan cimboma eleştiri

Galatasaray'ın efsane golcüsü Hakan Şükür, sarı - kırmızılı ekibin Atletico Madrid'e elenmesinin transfer politikasındaki yanlışlıklardan kaynaklandığını söyledi.


Galatasaray'ın efsane golcüsü Hakan Şükür, sarı - kırmızılı ekibin Atletico Madrid'e elenmesinin transfer politikasındaki yanlışlıklardan kaynaklandığını söyledi.
Hakan Şükür, Cihan Haber Ajansı'na yaptığı özel açıklamada, Türkiye'de doğruları söylemenin çok zor olduğunu, konuşanların da, söylediği doğrular nedeniyle geleceğinin etkilediğini söyledi. Efsane golcü, ''Federasyonumuz ve büyük kulüpler yönetilenler tarafından bana göre çok kötü ve çok yanlış yönetiliyor, malesef böyle kötü bir ortam yaşıyoruz.'' dedi.

Galatasaray'ın UEFA Avrupa Ligi'nin 2. turunda elenmesini değerlendiren Hakan Şükür, Atletico Madrid gibi takımlara karşı deplasmanda alınan 1 - 1 gibi beraberliklerin her zaman avantaj olmadığını belirterek, ''Bu tür takımlar bir ekol ve bir sistem takımları. Ne istediklerini bilen takımlar. Alışkanlıklarını, sizin oyun sisteminizle pekiştirdiklerinde iyi uyguluyorlar. Galatasaray oyunun büyük bir bölümünü, ilk maçta elde ettiği 1 - 1'lik skoru koruma düşüncesiyle kendi sahasında oynadı. Bunu da sürpriz çıkışlar yaparım ve bulduğum fırsatlardan birini de değerlendirirsem turu geçerim diye düşündü. Fakat üst üste oynadığı zorlu maçların getirdiği yorgunluklar uzun mesafeyi katetmesini engelledi. Buna rağmen ilk yarı boyunca çok dirençli bir görüntü çizdi ve çok da önemli iki pozisyon buldu. Fakat ikinci yarıyı tamamen kendi sahasında oynamayı yeğleyince, ilerde de geniş alanlar bulamadı ve bulduğunu da kullanamadı. Rakibin baskısı pozisyonları ve ardından da golü getirdi. Maç gitti, ileriye de çıkamıyor pozisyonlar bulamıyoruz derken Arda gerçek yerine geçip çıkardığı güzel pasla takımına beraberliği getiren golü hazırladı. Maç yeniden heyecan kazandı. Sonra da 5. hakem çıktı. Caner'in önündeki topa yapılan elle oynamada kazanılacak penaltı ve kırmızı kart Galatasaray'a çok şey kazandıracakken, hakem adeta katledercesine penaltıyı vermeyerek, hem takımı hem de tribünleri sinirlendirdi. Ardından da sarı ve kırmızı kart geldi.'' dedi.

KALİTELİ BİR KADRO VAR AMA BUNLARI OYNATACAK FORVET YOK

Galatasaray'ın herşeye rağmen turu getirecek pozisyonları bulduğunu, bu tür maçlarda da ancak bu kadar pozisyon bulunabileceğini belirten Hakan Şükür, ''Forvetsizlik, gol kısırlığının nedeni bu, turun gitmesinin nedeni de bu deniyor. Bunu ben söylediğim zaman çok doğru bulunmuyor ama bu bir şans, sakatlıklar var, sakatlıkların arefesinde gönderilen oyuncu var.'' diye konuştu.

Hakan Şükür, Galatasaray'ın oluşturduğu kadronun plansızlık içerdiğini de belirterek, şöyle konuştu;

''Galatasaray yönetiminin kurduğu kadro düşünülmeden, plansızlık içinde kurulmuş bir kadro. Elinizde bu kadar değerli bir kadro var, ama bunları oynatacak bir forvetiniz yok. Orada top tutacak, havaya çıkacak. Sistem gereği böyle bir kadro deniyor. Böyle birşey yok. Türkiye'deki maçlarda ve Atletico Madrid gibi takımlara karşı oynanan üst düzey maçlarda forvete ihtiyacınız kaçınılmaz. Kötü bile olsa, tecrübesiz de olsa orada elindeki bu iyi kadroyu oynatacak bir forvet tipine ihtiyacınız var. Bu Galatasaray'da şuan için gözükmüyor.'' dedi.

GALATASARAY'IN BAŞARISIZLIĞI SAMİMİYETSİZLİKTEN

Yanlış kadro yapılanmasının yanında kulüpte bir samimiyetsizliğin de olduğuna dikkat çeken Hakan Şükür, ''Bütün bunların yanında Galatasaray'da bir de samimiyetsizlik var. Yapılan edilen işlere baktığınızda bunu görüyorsunuz. Hep plan, hep proje, hep strateji. Bunlar sizin böyle üzüntülü bir şekilde sahadan ayrılmanıza, hedeflerinizden uzaklaşmanıza neden oluyor. Kimse kabul etmese de ben tekrar edeceğim, 'samimiyetin olduğu yerde başarı gelir', samimiyet yoksa istediğinizi yapın, çok iyi kadrolar kurun başarı gelmez. Tüm dünyaya bakın çok iyi kadrolar kurulmuş, ama samimiyetsizlik varsa başarı gelmemiş. Başarılı olan kadrolara bakın, iş disiplini, samimiyet, müthiş bir sevecenlik var, bütün bunlar birleşince de başarı geliyor.'' diye konuştu.

GALATASARAY'IN KADROSU KIRILGAN BİR KADRO

Galatasaray'da tek lig kaldı, 3 kulvar deniyordu Avrupa ve Türkiye Kupası gitti. Lig de tehlikede mi? sorusuna ise Hakan Şükür şöyle cevap verdi;

''Oluşturulan böyle kırılgan kadro sıkıntı yaşayabilir. Türkiye Ligi'nde ikinci yarılar, çetin ve aşırı mücadeleci maçlara sahne olur ve çoğunlukla da böyle geçer. Bu yüzden de Galatasaray'ın bu kırılgan kadrosu zaaflar gösterip, zorluklar yaşayabilir. Burada Galatasaray'ın iyileşen oyuncularıyla birlikte ligin ikinci yarısındaki ortama nasıl bir tepki göstereceğine bağlı. Oluşturulan kadro içindeki yıldız oyuncular rakipleri kadar mücadele edebilirse ki bunu Atletico Madrid ve Beşiktaş maçlarında gösterebildiler. Galatasaray'ın ligdeki durumu da iyi olur. Yıldız oyuncuların böyle göstereceği uzun soluklu, üst üste istikrarlı bir şekildeki performansları Galatasaray'ın ligdeki durumunu gösterecek.

Galatasaray'ın bu kadrosunun şampiyon olmaması için hiç bir sebep yok. Çok iyi bir kadro. Ama nasıl yönetilecekler, ikinci yarıların o sert ve acımasız mücadelesine karşı nasıl koyacaklar bunlar önemli. Bunu istikrarlı bir şekilde yapabilecekler mi? Sakatlıktan dönenlerin katkısı nasıl olacak? Yine düşüşler yaşanacak, bu dönemlerde geniş kadro nasıl kullanılacak bunlar da Galatasaray'ın ligdeki durumunu belirleyecek faktörler. Ligde zorluklar var ama şampiyon olması en muhtemel takım Galatasaray.''

ERTUĞRUL SAĞLAM'IN BAŞARISI İÇİN ŞAHSİ OLARAK DUA EDİYORUM

Hakan Şükür, bir dönem formasını giydiği Bursaspor'un başarısı ve teknik direktörü Ertuğrul Sağlam'la ilgili bir soruya ise şöyle cevap verdi;

''Ertuğrul Sağlam, Beşiktaş'tan giderken müthiş bir sevgi tezahürü ile gitti. Belki bizim Türk futbolunu yönetiyorlar dediğimiz kesim çok farklı şeyler yaparak çok farklı mizansenler uyguladı ama, insanların kalbindeki duygu hiç bir zaman değişmez. Gerçek suçlular gönderilenler hiç bir zaman olmamıştır. Tarih hep bunu yazar ve söyler. Ertuğrul da öyle. Başarılı, Beşiktaş'ta iken de başarılıydı. Talihsiz bir Avrupa maçı oldu. Bu tür maçlar olabilir. Biz de yaşadık. Şampiyonlar Ligi maçında Ali Sami Yen Stadı'nda Chelsea'ye 5 - 0 yenildik. Herkes bir suçlu aradı, bizler suçlu olduk. Onlar şimdi unutuldu gitti ama biz 5 - 0 yenildikten sonra, herkes bize sırtını dönmüşken arkadaşlar arasında inanılmaz bir kenetlenme sağladık, güzel çıkışlar bulduk ve sonunda UEFA Kupası'nı kazandık. Orası unutuldu gitti, ama içinden çıkılması zor olan olayların içinden çıkmak önemli.

Ertuğrul Sağlam'a Beşiktaş'ta sabır gösterilmedi, o da gitti ama sevgi ile gitti. Bursa'da da Ertuğrul hocaya büyük sevgi gösterildi. Ben Bursaspor'un da formasını giydim. Çok büyük bir camia, müthiş bir taraftar kitlesi var. Müthiş bir inanmışlık ve önemli bir potansiyal var. Bunu da sevgi olarak Ertuğrul Sağlam'a aktardılar. Bu da Ertuğrul Sağlam'ın en büyük avantajı. Zaten çok beyefendi, futbolu bilen, düzgün hareket edebilen, oyuncularla iletişimi iyi kurabilen biri. Bir de iyi niyetiyle önemli beklentiler sundu, bunun karşılığını alıyor. İnşaallah Türkiye'de bir ilki gerçekleştirir. Tek dileğim, tek isteğim, tek temennim bu. Bunun için de Ertuğrul ile çok konuşuyorum. Kendi adıma bireysel dua ediyorum. Umarım hep başarılı olur. Hakettiği şeylere ulaşması için herşeyi yapmalıyız, bu tür insanlar için.''

TFF DE BÜYÜKLER DE YANLIŞ YÖNETİLİYOR

Türkiye'de doğruları söylemenin çok zor olduğunu, konuşanların, söylediği doğrular nedeniyle geleceğini etkilediğini de belirten Hakan Şükür, sözlerini şöyle tamamladı;

''Bunu söylemek belki çok farklı ama, benim ilerimi de etkileyecek bir açıklama olacak ama, federasyonumuzun ve büyük kulüplerin yönetimleri bana göre çok kötü ve çok yanlış. Türk futbolunun başı ve lokomotifi olan büyüklerinin yanlış yönetildiği bir ortamda, Ertuğrul Sağlam'ın orada gösterdiği başarılar bana çok kutsal geliyor. Oradaki inanmışlık, seyircilerin bütünlüğü sevindirici. Maçta kaybedebilirler, kötü anlar da olabilir, ama birşey verdiğini görüyorsunuz ve o birşeyde kötü yöneticilik yapan bu tür insanlara bir ders oluyor.''

Etiketler :