Süleyman Soylu'dan 29 Mart açıklaması

Süleyman Soylu'dan 29 Mart açıklaması

DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, ETÖ'cülerin, 29 Mart öncesi seçime girmemeleri ve CHP’yi desteklemeleri yönünde telkin ve tekliflerde bulunduklarını söyledi.

Aslan Değirmenci'nin haberi...

Demokrat Parti’de kongre yaklaştıkça kirli oyunlar ve planlar sahnelenmeye devam ediyor.

DP’de son olarak darbecilerin yanında duran Hüsamettin Cindoruk’un adaylığını açıklaması gerginliği had safhaya ulaştırdı.

DP tabanı ve delegeleri Soylu’ya ‘aday ol, çetelerin oyununu boz’ çağrısı yaparken, gündemdeki isim Soylu Vakit’e kongre öncesi önemli açıklamalarda bulundu.

İsim vermeden Cindoruk’un adaylığını sert dille eleştiren Soylu, “Post modern darbenin destekçileri, 367 sürecinde aktif rol alanlar, TSK’nın 27 Nisan muhtırasını alkışlayanlar ve partimizi bölenlere tahammülümüz yok. DP asla antidemokratik bir yapıya bürünmeyecektir. Delegeler her şeyin farkında” dedi.

CİNDORUK’A SERT ELEŞTİRİ

Cindoruk’un, DP Genel Merkezi’nde yaptığı açıklamada Ergenekon davasını eleştirerek, “Organize suç örgütü olur ama organize savcı, organize mahkeme olmaz” sözlerini değerlendiren Soylu, “Bu sözler bir suç örgütü ile Türkiye Cumhuriyeti’nin bir savcısını aynı kategoriye koymaktır. Bunun açıklaması yoktur. Bu sözleri kabul etmemiz mümkün değil. Siyasetçi asla yargının yetkisine müdahale edemez. Ortada Danıştay saldırısı, darbe günlükleri var. Bunları nasıl yok sayacağız” diye konuştu.

SOYLU’DAN TARİHİ İFŞAAT

Antidemokratik çevrelerin kirli oyunları yüzünden DP’nin parçalandığını vurgulayan Soylu, “Kirli oyunlar yaşandı. Antidemokratik çevreler DP’yi kontrol altına almak için her yola başvurdu. Biz bununla yüzleşmek zorundayız. Farkında mısınız bilmiyorum ama DP içinde geçmişten bugüne en büyük mücadele yaşanıyor. Millet iradesini hiçe sayanlar, engellemeye çalışanlar ile beraber olamayız. Biz darbecilerin yanında, darbeden yana taraf olamayız. Biz partimizi toparlamak için mücadele verirken bize çirkin teklifler yapıldı. İl, ilçe, köy, belde, mezra mezra dolaşarak milletimizden oy isterken, partideki darbeci zihniyet ‘seçime girmememi’ istedi. Hatta bana parti adresi bile verdiler. Açıkça partiye mal olmuş bazı isimler bana CHP ile birlikte hareket etme teklifi getirdiler. Ergenekonvari teklifleri geri çevirdim. Amaçları partiyi iyice küçültüp kontrol altına almaktı” şeklinde konuştu.

“KİMSEDEN KORKMUYORUM. ADAY OLABİLİRİM!”

Parti tabanından gelen “Asla bizi bırakma. Kal ve birlikte sızmaları temizleyelim. Hakkımızı helal etmeyiz” çağrılarını da değerlendiren Soylu, Genel Başkanlık görevini bırakma sözünün hâlâ arkasında olduğunu, ancak kararını yeniden gözden geçireceğini de açıkladı. Soylu, “Benim aday olmamı isteyen arkadaşlarım seçimlerde rakiplerimin kimlere hizmet ettiklerini gözleri ile gördüler. Aday olmaktan asla çekinmiyorum. 16 Mayıs kongremiz kendimizle yüzleşme fırsatıdır. Kimseden korkum yok. Değerlendirmelerim devam ediyor. Süreci gözden geçiriyorum” diye konuştu.

Etiketler :