Süleymaniye Camii Dolup Taşıyor.

Süleymaniye Camii Dolup Taşıyor.

Restore edilen Süleymaniye Camii ziyaretçi akınına uğruyor.

İstanbul'un simge yapılarından biri olan Süleymaniye Camii ziyaretçi akınına uğruyor. Yaklaşık 4 yıl süren restorasyon çalışmalarının ardından Kurban bayramının birinci günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan camiyi her gün binlerce insan ziyaret ediyor.

Mimar Sinan'ın İstanbul'daki en önemli eserlerinden biri olan Süleymaniye Camii, 4 yıllık aradan sonra yeniden ibadete açıldı. Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restorasyonu yapılan cami, baştan aşağı yenilendi. Yeni hali ile İstanbulluların karşısına çıkan Süleymaniye Camii ziyaretçi akınına uğruyor. Kurban bayramı tatilini fırsat bilen İstanbullular caminin yeni halini görmek için Süleymaniye'ye akın ediyor.

Çocukları ile birlikte camiyi gezen vatandaşlar, caminin yeniden ibadete açılması ve yapılan yeniliklerden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Vatandaşlar, restorasyon çalışmalarını yapan yetkililere teşekkür etti. Camiyi ziyaret edenler, "Çok güzel olmuş, mükemmel olmuş. Yapılan masrafa değmiş, insan bakınca hayrete düşüyor. Özlemiştik, açıldığını duyunca geldik." Şeklinde duygularını ifade etti.

 

Etiketler :