Süleymaniye'de iki yıl önce açılan binicilik kulübü bu spora ilgiyi artırdı

Süleymaniye'de iki yıl önce açılan binicilik kulübü bu spora ilgiyi artırdı

Çok sayıda kişiye eğitim verilen kulübe, açık hava gezisi yapmak ve fotoğraf çekmek için de ziyaretçiler geliyor

SÜLEYMANİYE (AA) - REWA MAHMOOD HASAN - Irak'ın Süleymaniye kentinde iki yıl önce açılan ve çoğu kişinin hobi olarak binicilik eğitimi aldığı kulüpte 200'den fazla öğrenci yetiştirildi.

Binicilik kulübü bu sporun halk arasında popülerlik kazanmasına yol açarken, başlangıçta hobi olarak at biniciliğine başlayanlar şimdi eğitmen olarak görev yapıyor.

Kulüpte binicilik eğitiminin yanı sıra atlarına güvenli bir barınak isteyenler için at evi de yer alıyor. Çok sayıda kişiye eğitim verilen kulübe, açık hava gezisi yapmak ve fotoğraf çekmek için de ziyaretçiler geliyor.

- İki yılda 200'den fazla kişiye eğitim verildi

Antrenör Roja Muhammed Salih, projelerinin iki sene önce başladığını ve yetenekli eğitmenlere sahip oldukları için çok başarılı olduklarını söyledi.

Biniciliğe ilgi duyan 18 yaş altı çok sayıda öğrencisi olduğunu belirten Salih, "200'den fazla öğrenci burada iyi eğitim aldı ve onlara her zaman yardımcı olan eğitmenlerin gözetiminde iyi birer binici olduklarını söyleyebiliriz." dedi.

Salih, proje sahibinin yurt dışından farklı atlar getirdiğini ve birçok atın maliyetinin de yüksek olduğunu vurguladı.

Kulüpte Arap, İngiliz, Kürt ve Türk atları bulunduğunu aktaran Salih, "At sahibi olmak isteyen ve atlarını koyacak yeri olmayanlar için de özel at evimiz var. Burada onların işlerini kolaylaştırdık ve veteriner kontrolünde tutuyoruz." diye konuştu.

- En genç binicilik öğrencisi 6 yaşında

Salih, kulübün en genç binicisi olan 6 yaşındaki kızının da öğrenciler arasında yer aldığını belirterek, "Kızım Zeina iki yıldır burada eğitim alıyor. O hem okuyor hem binicilik yapıyor ve bu konuda çok başarılı oldu." ifadelerini kullandı.

Kulübün antrenörlerinden Rebin Ömer de burada öğrenci olarak eğitime başladığını, kendisini geliştirerek antrenör seviyesine ulaştığını dile getirdi.

Ömer, binicilik kurslarının yanı sıra açık hava gezisi hizmeti de verdiklerini söyleyerek, Süleymaniye ve dışından çok sayıda kişinin fotoğraf çekmek ve atları görmek için de mekanı ziyaret ettiğini kaydetti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.