Sultan Ahmet Camisinin Benzeri

Sultan Ahmet Camisinin Benzeri

Malezya'nın Selangor eyaletindeki 'Mavi Camii', İstanbul'daki Sultan Ahmet camiine benzerliği ile dikkat çekiyor.

Gerçek adı Salahuddin Abdul Aziz olan Malezya'daki Mavi Camii, Sultan Ahmet camii ile aynı kaderi paylaşıyor. Selangor eyaletinin merkezindeki Shah Alam bölgesindeki bu camiinin Mavi Camii olarak adlandırılmasının sebebi ise kubbelerinin mavi renkte olmasıdır.

Malezya devlet erkanının ve Selangor eyaleti Shah Alam Sultanı Sharafuddin İdris'in namaz kılmayı tercih ettiği bu cami, Selangor eyaletinin sembolü olarak görülüyor. Cami, Malezya'nın başka şehirlerinden ve yurt dışından ziyaretçi akınına uğruyor.

Mimari olarak, Arap ülkelerinin camilerini anımsatan bu eser, camlarının şekli ve duvardaki işlemeleri açısından Türk camilerinin örnek alındığı gözden kaçmıyor. Shah Alam merkezinin tam ortasında bulunan cami, çok büyük olmasıyla dikkat çekiyor. Beyaz ve büyük bir havuzlu avluya sahip olan camide, dünyanın en iyi ilahiyat üniversitelerinden mezun imamlara görev veriliyor.

Camii, özel güvenlik ekibi tarafından korunurken, içeride resim çekmek yasak. Müslüman olmayan insanların namaz kılınan bölgeye ise girmelerine izin verilmiyor.

Etiketler :