Sultanbeyli'de güzel bir yer!

Sultanbeyli'de güzel bir yer!

Bu yıl hizmete giren Sultanbeyli’deki kültür merkezi ile ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ’den Mehmet Mazak’la konuştuk..

Sultabeyli'deki kültür merkezinden bize biraz bahsedebilir misiniz?

Sultanbeyli Kültür Merkezi İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmış bir kültür merkezidir. 6 Mart 2010 günü sahneleri hizmete açılmıştır. Yaklaşık olarak 8 aydır Sultanbeyli halkına hizmet veriyor.

Sultanbeyli Kültür Merkezi, Büyükşehir Belediyesi Kültür İşleri Daire Başkanlığı Kültür Müdürlüğü’ne bağlıdır. İşletmeciliğini Kültür AŞ yapmaktadır.

Hangi talep üzerine, neyin ihtiyacı dolayısıyla açıldı?

Büyükşehir Belediyemiz kültür ve sanatın İstanbul’un her noktasına ulaştırılması düşüncesi ile yıllardır bir çok ilçede faaliyet göstermektedir. Dolayısı ile Sultanbeyli ilçesinin kültürel etkinliklerden maksimum düzeyde faydalanabilmesi düşüncesi ile bu kültür merkezi hizmete açılmıştır.

Açılma sürecinde neler yaşandı?

Kültür merkezinin yapımı tamamlandıktan sonra İBB Kültür Müdürlüğü’ne devri gerçekleştirildi ve daha sonra Kültürel etkinliklerin burada sergilenebilmesi için programlar konuldu, kültür merkezinin mekân işletmesi ve etkinlikler uygulaması Kültür A.Ş. tarafından yapılmaktadır.

 

Programı görmek için üzerini tıklayın.

Şu an ne tür faaliyetler yürütülüyor?

Sultanbeyli Kültür Merkezinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Bakırköy, Üsküdar, Kartal, Fatih, Beyoğlu ilçelerinde yürütmekte olduğu aylık rutin etkinlik faaliyetlerinin aynısı Sultanbeyli halkına kültür merkezi sayesinde ulaştırılmaktadır. Her hafta sonu cumartesi günleri saat 12’de çocuk tiyatrosu oynamaktadır. Yine her hafta sonu cumartesi saat 20’de konserlerimiz muhakkak vardır. Hafta içinde de konser etkinliklerimiz gerçekleşmektedir.

Ayrıca Sultanbeyli Belediyesi tarafından planlanan ve düzenlenen seminer, söyleşi, anma günü ve konser etkinlikleri de Sultanbeyli Kültür Merkezi’nde yapılmaktadır.

Bunların yanında kaymakamlık, Milli Eğitim vb. kamu kuruluşları ile sivil toplum kuruluşları da kültür merkezinde etkinlikler yapabilmektedir.

Başlangıçta neler hedeflendi şu an nelere ulaşıldı?

 

(+)

Sultanbeyli ölçeğinde düşünüldüğünde bu kültür merkezinde yapılacak faaliyetlerin nasıl bir sonuç vereceğini bilmiyorduk, ancak kısa zamanda kültür merkezinde yapılan etkinlikler meyvesini verdi. Başarılı çalışmalar yapıldı. Bu çalışmaların başarıya ulaşmasında Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kadir Topbaş’ın büyük desteği vardır. İBB Kültür Müdürümüz Hüseyin Öztürk Bey ve Kültür AŞ Genel Müdürümüz Nevzat Bayhan’ın yaptığımız çalışmalarda her zaman bizleri desteklemeleri ve onların desteğini arkamızda bilmemiz buradaki çalışmaların başarılı olmasını sağlamaktadır.

Faaliyetlerinizi yürütürken halkın ilgisini çekmeyi başarabildiğinize inanıyor musunuz? En çok hangi yaş grupları ilgi gösteriyor?

Sultanbeyli Kültür Merkezi’nde gerçekleşmekte olan kültürel faaliyetler içinde her yaş grubuna ve her kesime hitap eden etkinlikler bulunmaktadır. Bizler yapılacak etkinliklerin içeriğine göre hedef kitlelere ulaşmaya gayret gösteriyoruz ve bunu da beraber çalıştığımız ekip arkadaşlarımızla başardığımızı düşünüyorum.

Caz konseri için farklı bir kitleye ulaşmaya çalışırken, halk müziği için daha farklı bir toplumla görüşmeler yaparak kültür merkezine çekiyoruz. Tarih ve edebiyat seminerleri için tamamen farklı bir kitleye ulaşmaya çalışıyoruz ve bu konularda çalışmalar yapıyoruz.

Bugüne dek neler yapıldı, kısaca bahseder misiniz?

Kardeş Türküler, Gece Yolcuları, İstanbul Sazendeleri, Münip Utandı, Yaşar Özel, Gökhan Kırdar, Özdemir Erdoğan gibi sanatçılar her ay burada konserler verdiler. Her hafta sonu cumartesi 12’de çocuk tiyatroları oynadı ve oynamaya devam edecek.

Bunların yanında Sultanbeyli Belediyesinin Aydos Dörtlüsü ismiyle Osmanlı Tarihinde Erhan Afyoncu, Mesnevi Sobetleri’nde M. Fatih Çıtlak, Edebiyat ve Bilgelik programında Sadık Yalsızuçanlar ve Mustafa Oğuz, İstanbul Kültüründe Mehmet Mazak ile gerçekleştirdiği bir dizi etkinlikler de halkın ilgisiyle takip edilmektedir.

Bundan sonra neler yapılacak?

Bugüne kadar yapılan etkinlikler sayesinde Sultanbeyli halkının kültürel aktiviteler ayağına getirilmiştir. Halkın katılımını daha da arttırarak her geçen gün daha kaliteli ve içeriği dolu programlar ile Sultanbeyli Kültür Merkezi hizmetlerine devam edecektir.

 

Öznur Balık-dunyabizim.com'dan alıntıdır

http://www.dunyabizim.com/news_detail.php?id=4867

Etiketler :